Liefs van mama

Hoi lief klein babytje,
Hoe is het met je? Het wordt zeker wel een beetje krapjes de laatste tijd. Maar dat vinden babytjes niet erg geloof ik, want zelfs na de geboorte houden jullie er van om lekker goed ingepakt te slapen zodat het allemaal wat krapjes aanvoelt. Ik heb vrijdag je hartje nog heel goed en duidelijk horen kloppen, dus het zal allemaal wel goed gaan.
Over precies een week is het officieel tijd dat je geboren wordt. Babytjes horen 40 weken te groeien voor het hun verjaardag is, maar maar 4% van alle babytjes houdt zich daar aan. Als je het eerder tijd vind voor je verjaardag, of als je nog even wilt wachten op mooier weer dan mag dat dus ook wel hoor. Je bent straks in iedergeval in de buurt van je papa en grote broer jarig want papa is 19 maart jarig en je grote broer op 2 april.
Iedereen is heel nieuwsgierig naar hoe je er uit ziet en hoe je gaat heten. Dat laatste weten papa en mama gelukkig al tijdje, hoewel we het pas een week of drie geleden echt hebben besloten. Was je voor die tijd geboren dan had je misschien wel een andere naam gehad. Gelukkig ben je dus lekker blijven wachten op de juiste naam. De reden dat iedereen al zo lang nieuwsgierig is heeft er denk ik ook mee te maken dat je grote broer rond deze tijd al ruim een maand oud was! Hij vond 7,5 maand in de buik zitten namelijk wel genoeg. Nou is hij ook heel groot, die broer van jou, dus vandaar dat hij vond dat hij na 7,5 maand wel genoeg was gegroeid.
Volgens de verloskundige ben jij aan de kleinere kant, maar volgens mama’s buik niet. Die is namelijk zo dik dat jij wel een hele grote baby lijkt, zo aan de buitenkant. Sommige mensen denken zelfs dat er twee van jou inzitten!
Aan de ene kant lijkt het mama heel leuk als je binnen nu en heel snel geboren wordt. Papa en mama zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jou! Maar aan de andere kant vind mama het ook prima als je nog een tijdje blijft zitten. Misschien zelfs wel tot na volgende week. Want mama realiseert zich maar al te goed wat een drukte we zeker het komende half jaar gaan hebben met jou als klein babytje erbij! Babytjes zoals jij slapen namelijk veel korter achter elkaar dan papa’s en mama’s en daardoor worden vooral de mama’s soms wel eens heel moe in het begin. Ook moeten babytjes soms heel hard huilen terwijl de papa’s en mama’s niet precies weten wat er aan de hand is. Dat is best lastig hoor, maar dat hoort er ook allemaal bij. Misschien wordt je wel net zo’n duimelotje als je grote broer, dan hoef je ook niet aldoor te huilen.
Nou lief babytje, we wachten rustig af tot je verjaardag. Je papa denkt dat dat 11 maart is, dat is het komende donderdag. We zijn er klaar voor wanneer jij dat ook bent.

Tot straks liefje,
Liefs mama