Ochtendperikelen

Daar lig je dan, met je babyzoon in een twee persoonsbed, hopend dat hij weer gaat slapen. Normaal mag Vinnie nooit bij ons in bed slapen, maar vandaag is er even een uitzondering. Het is 5 uur ’s nachts en meneertje is wakker en heeft honger! Normaal gesproken wordt hij even wakker en gaat weer slapen, maar vandaag is zijn neefje te logeren en ze hebben elkaar lekker wakker gemaakt. Neefje viel gelukkig zo weer in slaap, maar Vinnie wil eten, en wel nu! Manlief maar snel gevraagd om een fles te maken en die heeft zich, nadat Vinnie gegeten heeft naar de bank verplaatst zodat we hopelijk allemaal nog even wat nachtrust mee kunnen pakken. Vandaag is namelijk een van de weinig kansen om bij te slapen deze week, want zondag roept FC Groningen weer en dat is vroeg deze keer wegens een vroege wedstrijd. Na wat gereutel en gebrabbel valt Vinnie gelukkig weer in slaap en ook man en neefje zijn niet meer te horen. Alleen ik slaap niet meer. Verdorie, daar gaat de nachtrust!
Gelukkig ben ik toch in slaap gevallen want om kwart voor 8 wordt ik wakker van hele kleine vingertje die mijn lippen vastgrijpen. Vinnie heeft een fascinatie voor monden en grijpt graag je lip vast of propt zijn vingertjes in je mond. Zo ook deze ochtend. Langzaam trek ik een oog open en dat is voor zoontjelief het startsein om gezellig de hele nacht te bespreken. Hij brabbelt wat af en hij neemt geen genoegen meer met een slapende mama. Zodra ik mijn ogen weer dicht doe prikt hij zijn vingertjes er in dus dat heeft ook niet zoveel zin.
Dan maar uit bed. Neefje en manlief uit hun bed c.q. van de bank getrokken en al slapend naar het twee persoonsbed gedirigeerd. Gaan jullie nog maar even slapen mannen! Vinnie heeft duidelijk een poepbroek en tijdens het verschonen brabbelt hij ook aan een stuk door. Ik ga het nieuws maar even kijken en zie vanuit mijn ooghoek dat Vinnie zijn duimpje weer in zijn mond gaat terwijl hij in de box speelt. Nog even in het ledikant leggen maar. Zelf kruip ik nog even op het matras waar neefje op sliep en probeer weer in slaap te vallen. Net als dat bijna lukt gaat de wekker. Mijn mannen slapen lekker door maar er roept een afspraak dus ik moet er uit. Welcome sunshine welcome…