Qualitytime

Om de dag gaan de kindjes samen in bad. Nu Lylaatje zelf goed kan blijven zitten zonder dat ze om de vijf minuten omvalt is het voor mij peanuts om mijn twee boeven te badderen. Zo snel mogelijk worden beide koppies gewassen en worden twee lijfjes ingezeept en afgespoeld. En daarna? Daarna gaat deze mama er eens makkelijk bij zitten. Want de kids zitten er minstens een half uur in. Aan de ene kant is dat omdat ze er gewoon nooit uit willen, en aan de andere kant vind ik het zonde om een heel bad vol te laten lopen voor maar 10 minuten.

Nadat Vinnie piratenshampoo in zijn haar heeft gehad en Lylaatje ingezeept is met prinsessenshampoo kan ik minstens een kwartier niets anders dan zitten en kletsen met mijn kroost. Ik kan ze namelijk moeilijk alleen in bad laten zitten om de was op te vouwen in de slaapkamer en een boek verdwijnt op enig moment meestal per ongeluk onder water. Alleen maar zitten is dus het verstandigst. En kletsen, we kletsen er dan op los.

Dit zijn de momenten waarop ik er achter kom dat Vinnie al van 1 tot 10 kan tellen in het Engels en oefen ik met Lyla hetzelfde rijtje in het Nederlands. We zingen liedjes, noemen de kleuren die we tegenkomen tijdens de badsessie en maken grappige woorden waar we keihard om lachen met z’n drieën. We trekken gekke bekken, bedenken nieuwe avonturen voor Jip & Janneke en noemen alle diersoorten die we kennen. Omdat we niets anders kunnen doen dan dat, doen we het ook vol overgave. Totale qualitytime, heerlijk.