Voor het laatst naar de creche

Ik ben bezig met het maken van een traktatie voor Vinnie en ineens heb ik door dat hij morgen voor het laatst is! Mijn mannetje is zo groot geworden dat hij morgen zijn allerlaatste dag op de creche heeft. Vanaf volgende week gaat hij elke dag naar school! Ik had het niet zo door, maar daarom komt de klap denk ik dubbel zo hard aan.

Ik weet nog heel goed dat hij voor het eerst naar de creche ging. Hij was 17 weken oud en ging op de creche bij juf Annet. Juf Annet is de mama van Desireé, dus een goede bekende, en dat was wel erg fijn. Ik liet mijn ventje met een gerust hart achter. Hij vond het er prachtig en vermaakte zich prima met alle andere kindjes.

Dat was wel even anders toen we verhuisden naar Beijum, en hij op de Rode Pimpernel ging. Brullen! Elke dag! En dat was voor ons een teken dat het niet goed zat. Ik had er zelf ook niets mee eigenlijk, met die Rode Pimpernel. Hoewel de juffies best aardig waren vond ik er iets aan. Het paste niet bij ons.

Gelukkig konden we drie maanden later overstappen naar de regenbooggroep van Hamertje Tik. Wat een verschil, wat een verademing! Vinnie vond het er leuk, en wij ook. Inmiddels is hij 2 jaar lang elke donderdag naar Hamertje tik geweest, samen met Lyla. En morgen dus voor het laatst. Gelukkig hebben we Lyla nog, en hoeven we de lieve juffies niet helemaal te missen!

Maar gek is het wel. Poeh. Mijn kleine vent bijna 4, wat vliegt de tijd…