Een kado voor juf Hester

Vinnie zijn juf was jarig vandaag. Of alle kindjes verkleed naar school wilden komen. Juf trakteerde op pannenkoeken tussen de middag en op een hapje fruit. Vinnie had er helemaal zin in! Het feest begon gisteravond al, toen hij zijn verkleedpakje mocht uitzoeken. En dan is het best handig dat je een webwinkel op zolder hebt! Het olifantenpak, wat ik super schattig vond, kon hem niet bekoren. Te veel roze, te veel olifant, te schattig. “Nee mama, ik ben stoer!” Vinnie had zijn statement gemaakt.

Omdat ik zo gokte dat er ongeveer 20 ridders in zijn klas zouden zitten schoof ik het stoere ridderpak stiekem achter de kast en liet ik hem kiezen uit de leeuw, de agent en de autoracer. En toen ineens viel zijn oog op het clownspakje. “Die mama! Die wil ik! Want ik ben de clown van de klas!” Toen hij het pak mocht passen sprong hij wil op en neer voor de spiegel, wat een pret. Het is heerlijk om te zien dat een ventje van 4 al zo goed weet wat hij wil.

Toen Vinnie op bed lag viste ik een briefje van de juf uit zijn tas. Naast de verjaardag van de juf stond ook de schoolfotograaf op de planning. Nou moet je weten dat Vinnie afgelopen weekend snoeihard met zijn wang op een krukje was gevallen, dus hij was helemaal bont en blauw. Gelukkig kon ‘ie als clown op de foto, dan valt het niet zo op.

De laatste uitdaging was het kado. Want wat geef je een juf, die al minstens 20 jaar juf is? Zo’n juf heeft alles toch al? Want ze wil natuurlijk niet een gewoon kadootje voor zichzelf, dat kan niet meer in deze tijd. Je zou daarmee bijna denken dat je de juf omkoopt om je kind extra goed te behandelen in de klas. Dus, geen persoonlijk kado. En een knutselwerkje? Dat maakte alle kindertjes vast. En in mijn verbeelding zag ik het huis van juf met boekwerken vol knutselwerken. Dus nee, ook niet zo’n goed idee. Uiteindelijk besloten Vinnie en ik samen om een mooi boek te geven, voor in de klas. Zo zouden alle kindjes iets hebben aan het kado. Vinnie deed er een tekening bij en we pakten het mooi in.

Bij thuiskomst vanmiddag vroeg ik Vinnie wat juf van het kado vond. “Mooi!” zei hij, “Ze vond het erg lief dat we een boek voor de klas gaven. Maar ze vond de tekening het mooist!” En zo hoort het, bij een echte juf.

Lieve Juf Hester, fijne verjaardag!