Ode aan Theo Olthuis

Mijn lievelingsdichter is Theo Olthuis. Olthuis schreef een hele berg dichtbundels voor kinderen en volwassenen. Vooral van zijn gedichten voor kinderen ben ik erg fan. Ze zijn heel simpel en heel treffend. Ik herkende er veel in, als kind. En nu, soms, zoek ik nog eens een gedichtje op. Gewoon, om even weer kind te zijn.

In je hoofd

In je hoofd kun je alles.
Fietsen naar de maan, op de wolken staan.
Strelen met je handen los, lopen door een donker bos.
Vechten als een tijger, dansen met een elf.
Afscheid nemen zonder tranen, alles gaat vanzelf.

Uit: In je hoofd kun je alles, Theo Olthuis

Dit gedichtje kwam ik laatst tegen. Het omschrijft een gevoel wat ik altijd al heb. In je hoofd kun je alles, hoe heerlijk. Geniet er van, want je bent zelf de baas over je eigen verhalen. Je bepaalt je eigen rol en speelt zelf de ster als je daar zin in hebt. In je hoofd kun je alles, vergeet dat nooit!

2 gedachtes over “Ode aan Theo Olthuis

  1. Heel mooi gedichtje en in deze tiijd voor de family toevallig heel toepasselijk. Bedankt.

    1. Voor ons ook heel toepasselijk. Soms is het even goed om stil te staan bij dingen waar je normaal nooit aan denkt. Fijn weekend!

Reacties zijn gesloten.