Over rupsen en kalkoenen

Nu mijn kind naar de basisschool gaat, kan ik niet meer bijhouden wat hij allemaal leert. Ik had nooit gedacht aan het tempo waarin hij van grote peuter van 3 uitgroeit naar een wijze kleuter. Ik kan je vertellen: dat gaat rap.

Vanmiddag leverde dat een hele verrassende situatie op. Want terwijl we boodschappen deden, legde mijn druif van 4 me uit hoe ons zonnestelsel in elkaar zit! “Je hebt planeten met ringen, zoals saturnes, en met katers, zoals mars. En de zon, dat is eigenlijk een hele grote ster. En er is ook een mini planeet, en die heet Pluto.”  Ik duikelde van verbazing bijna in het vleesvak. “Hoe weet je dat allemaal Vin?” Vroeg ik hem. “O,” antwoordde hij, “van juf. Die is heel slim.”

’s Avonds, als we een boekje gaan lezen, wil Vinnie het verhaaltje aan Lyla vertellen. Precies zoals de tekst is vertelt hij aan zijn zusje het verhaal van rupsje nooitgenoeg. “En het rupsje voelde zich weer wat beter. Hij was niet langer een klein rupsje, maar was uitgroeit tot een dikke rups. Hij bouwde voor zichzelf een huisje. Dat noemen ze een kalkoen….”

Nou ja, bijna precies dan :-)

Een gedachte over “Over rupsen en kalkoenen

Reacties zijn gesloten.