Vrij zijn

Voor het raam zit een klein meisje. Het meisje kijkt naar de tuin, de bomen en de vogels. Ze vraagt zich af wat er achter die tuin zit. Wat er te vinden is achter het hek. Het meisje is een nieuwsgierig poppetje dat graag buiten loopt.

Ze wil de wijde wereld in, maar omdat ze nog zo klein is houdt haar mama aldoor haar handje vast. Haar mama is erg zuinig op het kleine meisje.

Heel soms lukt het het kleine meisje om voor een paar seconden te ontsnappen. Ze rent er zo snel als haar kleine beentjes haar kunnen dragen vandoor. Ze kijkt niet op of om en rent net zo lang tot haar mama haar weer heeft in gehaald.  En dan is het kleine meisje een beetje teleurgesteld. Want ze is zo benieuwd naar die grote wereld achter het tuinhek.

Waar ze heen wil rennen? Niemand weet het. Ook het kleine meisje zelf niet. Ze wil gewoon vrij zijn. Nu al.