In-vliegende-vaart-dag

“Shit!” Ik schiet omhoog en grijp naar mijn telefoon. Hij is uit. Fijn. Lang leve de smartphones, die het niet eens overleven als ze een nachtje niet aan de oplader liggen. Naast mijn telefoon staat mijn wekker, maar ik heb mijn lenzen niet in dus ik zie niet direkt dat het al ruim over zevenen is. Jalèle is allang naar zijn werk, want die heeft ochtenddienst en moest dus om zes uur weg. En nu ben ik weer in slaap gevallen. “Shit, shit, shit,” mompel ik. Naast me doet Vinnie een oog open. “Wat is er mama?” vraagt hij. Vaak sluipt hij bij me in bed zodra hij hoort dat zijn vader er uit gaat.

“We zijn te laat Vin! Kom, snel uit bed!” Terwijl ik uit bed ren kijkt mijn ventje aandachtig op de wekker. “Is het dan al 11 uur mama? Want dan zijn we echt te laat. Toch?” “Schiet op Vin,” is het enige wat ik in de haast nog kan zeggen. Ik kan namelijk niet zo goed tegen haast en word er gestresst van. Meestal kan ik dan niet meer normaal nadenken en ga ik alsmaar harder praten. Totdat ik ga schreeuwen en beide kinderen hun oren afsluiten voor mijn getier. Ik haat dat van mezelf, maar kan er tot nu toe weinig aan veranderen. Ja, vroeg op staan, dat helpt. Genoeg tijd hebben voor alles, zodat ik normaal kan nadenken en de kids één voor één kan aankleden, inplaats van allebei tegelijk. Als die stomme telefoon niet aldoor zou uitvallen. Grrr….

“Kom Ly, uit bed. Vinnie, doe jij je kleren aan? Laat het douchen maar zitten. Dat doen we vanavond wel. En Ly? Kom met je handen uit de WCpot, dat echt goor! Vin! Ly! Luisteren allebei. Alstjeblieft. F*ck, waar is mijn andere schoen? Lyla, heb je mama’s schoen gezien? Onder de kast? Heb je hem onder de kast gegooid? Dat mag niet! Niet nu, als mama zich verslapen heeft. Kom, eet je brood! Eet nou je brooo-ooood!!! Snel, jas aan. Schoenen aan. Vin, je drinken! Je hebt nog niets gedronken! Jongens, kom nouuu-ouuuu, please!”

En terwijl ik ruzie maak met Lyla’s rits kijkt Vinnie me aan. “Mama?” vraagt hij, “waarom zei je gisteren dat ik vrij was als ik nu wel naar school moet. Ik had toch vrij?” “Nee Vin, kom, niet zoveel praten. Het is vandaag…… Hemelvaartsdag….”

Een gedachte over “In-vliegende-vaart-dag

Reacties zijn gesloten.