I-mama

“Maar ik wil zo graag eens dat je uit jezelf op staat en de kinderen naar school brengt. Zodat ik ook weer eens iets langer kan slapen dan tot half zeven.” Mijn Hubby en ik zitten in een verhitte discussie over de verdeling tussen huishouden en kids. “En ik wil zo graag dat je ook eens uit jezelf de vloer dweilt, de was vouwt, en al je 48 paar schoenen, 15 jassen en 10 tassen achter je kont zou opruimen,” is het weerwoord van manlief. “Ja maar, ik ben gewoon moe ’s avonds omdat ik altijd vroeg moet opstaan. En ’s avonds moet ik altijd werken op de laptop. En daarna ben ik helemaal moe!” zeg ik mokkend. “Als je gewoon eens wat minder zou facebooken en twitteren dan had je alle tijd, I-mama!” mept mijn Hubby me om de oren.”Ja, maar…” en daar hield mijn weerwoord op.

Ik beken, hij heeft gelijk. En hij weet dat hij gelijk heeft. En ik weet dat helaas ook. Ik facebook, twitter en blog me een slag in de rondte. Ik tweet en tjilp, ik blaf en blog en ik wil persé zelf elke dag een column typen. Bij leuke gebeurtenissen mekker ik steevast “doe dat nog eens? Ah, toe! Doe dat nou nog eens?! Net zo als zo net” zodat ik een foto kan maken voor mijn virtuele vrienden. Ik vergoeilijk dat voor mezelf omdat heel veel van mijn virtuele vrienden ook “echte” vrienden en familie zijn en dat ik die dus graag op de hoogte hou van ons wel en wee omdat we het allemaal te druk hebben voor live-dates. Daar is natuurlijk niets mis mee. Want waar ik eerst uren lang belde met mijn vriendinnetjes (en toen ook echt niet tussendoor de was aan het opvouwen was) appen, facebooken en twitteren we nu met elkaar.En dat ik lid ben van de club van slechte huisvrouwen is ook niet echt een nieuwtje. Maar goed, ik begon met zeuren, dus mijn Hubby heeft gelijk.

Nu heb ik me weer voorgenomen om niet meer te blaten over het opstaan-verhaal. Want ik moet het toch altijd afleggen tegen het huishoud-fiasco. Dus ik moet nu op bed. Zodat ik morgen weer fris en fruitig vroeg kan opstaan. En als ik toch nu al naar bed ga kan ik net zo goed nog even een wasje vouwen. Wel zo lief van deze I-mama.