Praatjesmakers live

Vroeger keken we op tv altijd “Praatjesmakers” van Jochem van Gelder. Binnenkort komt er een nieuw programma op van Jochem, maar we zijn inmiddels voorzien van ons eigen programma “Praatjesmakers Live” compleet gehost, geproduceerd en uitgevoerd door twee mini-regisseurtjes genaamd Vinnie en Lyla. Vandaag deel 389, hoe maken we mama belachelijk?

De scene is alsvolgt: Het gezin zit aan tafel. Mama heeft een nieuwe jurk aan, met een strikje voorop.

“Zeg mama, waarom heb jij dat ding aan?” vraagt Vinnie terwijl hij een wenkbrauw heel hoog optrekt. “Welke ding Vin, wat bedoel je?” Mama snapt het niet helemaal. “Dat ding mama, dat ding daar, wat je aan hebt. Dat kan toch niet!” Ik kijk naar mijn jurk. “Bedoel je mijn jurk Vin?” vraag ik om verduidelijking. “Dat is toch geen ju-urk! Dat is zo’n ding, voor te koken. Zo’n schort! Er zit een strikkie op, dus het is een schort mama. Kijk dan!”

Nou breekt mijn klomp. Een mooie nieuwe jurk, en dan wordt het ding onmiddelijk voor schort uitgemaakt. Ik wil de oortjes van mijn jurk bijna gaan bedekken om deze beledigingen niet aan te hoeven horen. “Vin, dit is een jurk. Echt. Kijk dan, geen schort. Een schort is open van achteren. Dit is een jurk.” Vinnie kijkt me lachend aan. En dan gaat Lyla zich er ook mee bemoeien. “Neehee mama, ta doe juk, die da hort! Haha!” Twee tegen een, dat durven die praatjesmakers van mij wel.

“Jongens, het is een jurk. En daarmee uit. En willen jullie nu je eten opeten please?” Tegen zoveel kindergeweld kan ik niet op. Als we het eten op hebben ruim ik de tafel af. “Kijk Lyla!” roept Vinnie uit. “Het is wel een schort, want mama heeft ook een strik van achteren. Zie je wel.” Om vervolgens Lyla richting de kindertafel te dirigeren. “Kom we gaan restaurantje spelen. Jij bent de mevrouw met een echte mooie jurk, en ik ben de ober. Mama, mag ik je schort even lenen?”

Af en toe zou je ze toch bijna….

#praatjesmakers