Chaos met een hoofdletter C

Er staat een grote opruiming gepland in huize Waterman. Ons huis slipt dicht, ik word gek. Om te beginnen heb ik ons aangemeld voor de rommelmarkt op de Vismarkt op 22 juli. En zonder alle spullen bij elkaar te hebben gezocht weet ik al dat ik genoeg spul heb voor minstens 3 kramen. Want man, o man, wat hebben wij veel spullen. Is het rommel? Nee, niet persé. Het is gewoon te veel van alles. Chaos met een hoofdletter C. Te veel kinderenboeken (wacht, ik hoor nu mijn moeder zeggen dat je van boeken nooit te veel kunt hebben), te veel blokjes, doosjes en puzzeltjes. Te veel borden, mokken, theepotten en partyschalen. Kleding van de kids wat te klein is, slaapzakjes, rompertjes, jasjes, broekjes en wat niet meer. Te veel tijdschriften, schrijfblokken, studieboeken (wederom mijn moeder over de boeken), en kaarsenprulletjes. Te veel, te veel, te veel. Ik heb een huis met 4 slaapkamers, en alle 4 de kamers zijn dichtgeslipt. Alle kasten zitten vol, puilen uit en nadat ik iets opruim is het binnen een dag weer een chaos.

Misschien moet ik ook mijn kledingkast eens kritisch door. Want ook daarin bevinden zich een hoop overtollige dingen. Ik bedoel, je kunt maar 1 ding tegelijk aan en de was wordt er echt niet leuker op met al die kleren in ons huis. Ze zwerven ook uitzichzelf het hele huis door. Te kleine kleren, te grote kleren, te warme kleren of te koude kleren, ik vind ze overal en terug in de kast leggen helpt niets. Dat ik redelijk lui ben aangelegd als het gaat om huishouden is ook geen pluspunt in deze strijd tegen de overtollige kilo’s spullen. Als ik met de kinderen een dagje weg ga sleep ik voor allebei minstens drie verschillende outfits mee. Voor warmer weer, voor kouder weer en een reserve voor wat ze op dat moment aan hebben. En als we dan weer terug komen dan blijft die tas eerst drie weken ongeopend in de huiskamer liggen. Vervolgens heb ik de tas weer een keertje nodig en belanden de kleren op een bultje op de trap. Daar liggen ze dan ook zo’n week of 2. En daarna? Daarna gaan ze pas echt zwerven door het huis.

Dus 22 juli, tussen 10.00 uur en 17.30 uur, Vismarkt Groningen. Wie maakt ons los?

2 gedachtes over “Chaos met een hoofdletter C

  1. Ikke niet,de kamers staan hier ook vol en de garage ook nog met spul voor je zusje….

Reacties zijn gesloten.