Back to school

Onze dag stond vandaag in het teken van Back to school. Vinnie moest zich om half negen weer melden. En na zo’n hele lange vakantie is het het beste om goed voorbereid weer te beginnen. In theorie gaat dat ook zo in huize Waterman.

In praktijk helaas niet. Zes weken verstokt zijn van regelmaat zorgt er voor dat er over elk ritueel weer moet worden nagedacht. “Hmmm, o ja, het brood moet er de avond ervoor eigenlijk uit.” Of “Dusszzz…. Broodbakje…. Help?” En ook de zoektocht naar de juiste rugzak duurt even. Ondertussen probeer ik niet te stressen, maar als de fietssleutel zelfstandig op stap lijkt te zijn gaat het bijna mis.

Dan maar met de auto. “Mijn plantje!” Roept Vinnie als we bijna bij school zijn. Jammerdebammer, vandaag geen plantje. Helaas. We huppelen de drempel over alsof we gisteren nog waren geweest en weten gelukkig de weg nog naar de klas.

Bij de klas blijkt onmiddellijk dat we niet alleen het plantje zijn vergeten. Ook de sloffen staan nog op de keukentafel. Nou ja, gelukkig is het warm.

Vandaag deden we voor spek en bonen, morgen beginnen we echt. Beloofd.