Professor in de weetnietkunde

Een aantal maanden terug deed ik een callcentertest als onderdeel van een sollicitatieproces. Ik werd getest op een aantal vaardigheden, waaronder een typetest, luister-invul oefeningen, inlevingsoefeningen, inzichtoefeningen en last but not least een rekentest op MBO4 niveau. Hoewel ik weet dat ik normaal gesproken prima scoor op dit soort testen was ik toch wel heel erg zenuwachtig. Voor de grap een IQtest meedoen met de TV is toch iets anders dan als je sollicitatie er van af hangt.

Twee uur, werd er voor de test uitgetrokken. En bij de meeste oefeningen was er een tijdslimiet, en daardoor werd ik extra nerveus. Hoewel er van te voren was aangegeven dat bijna niemand alle oefeningen binnen de tijd af kon maken, vond ik het toch naar als de tijd om was en ik was nog niet helemaal klaar. De typetest bijvoorbeeld, waarbij je zo snel mogelijk een tekst moest overtikken. Ik was er bijna en toen was de tijd om. Verdorie! Daarom ging ik bij de volgende oefening natuurlijk nog beter mijn best doen om binnen de tijd te blijven.

En toen kwam de uitslag. Spannend! Bleek dat ik het heel goed had gedaan. Uitmuntend, op een aantal onderdelen. En verder bovengemiddeld. Alleen, ajaj, het rekenen bleek benedengemiddeld. En dat dus op MBO niveau! Sinds dat ik klein was is mijn rekenvaardigheid niet mijn sterkste punt geweest. Maar het is best confronterend om dat dan ook op papier te zien staan. Daar tegenover stond dan wel de typetest waarbij ik 134 slagen per minuut sneller typete dan het gemiddelde, met een juistheidsgraad van 99,3%.

Gelukkig voor mezelf werk ik vooral met tekst, en mag ik voor het rekenen best een rekenmachine gebruiken. En als de kids groter zijn, dan spiek ik gewoon met een schuin oogje mee met hun huiswerk!

Een gedachte over “Professor in de weetnietkunde

  1. Hahaha, wat een heerlijk herkenbaar verhaal! Ik heb meerdere van dit soort testen moeten doen in mijn carrière tot nu toe. Wat kun je jezelf toch onderschatten. Enne, gelukkig zit er tegenwoordig op ieder beetje leuke (smart)telefoon standaard een rekenmachientje!

Reacties zijn gesloten.