Nee mama

Mijn kindjes zijn het niet vaak met elkaar eens, maar over één ding zijn ze het roerend eens. Namelijk dat ze op alles wat ik graag wil heel gezamelijk `Nee mama` antwoorden. Zo ook vanavond:

“Mama! Je bent thuis!” Twee aapjes springen op me. “Kom maar jongens, papa heeft het eten al klaar. We gaan eten. Aan de tafel in de keuken.” “Ah, nee mama!” Kijk, daar is nummer 1. “Jawel jongens. Kom maar gauw, mama heeft honger. Kom Vin, jij op die stoel en Lytje op die stoel.” Ik wijs beide kindjes naar hun stoel. “Nee mama, wij willen niet daar zitten. Ik wil op Lyla haar stoel!” En daar is nummer 2. “Nou, okay Vin, ga jij maar daar dan. Dat maakt ook niet zoveel uit. Ly, jij kunt wel op Vinnie’s stoel toch?” Maar daar is kleine mop het niet mee eens. “Nee mama, Jyja Mama’s toel!” Ik tel nummer 3.

“Lekkere hutspot zeg. Eten jullie even door?” Maar blijkbaar hebben de kids geen trek. “Nee hoor mama, wij zijn klaar!” Klinkt het in koor. Dus, dat was nummer 4. “Nou mogen jullie straks nog even tv kijken en daarna lekker onder de douche.” Maar ook dat lijkt geen goed plan. Wat Vinnie en Lyla betreft dan. “Nee mama, wij nee dousse. Wij bad!” En daar is nummer 5 al. Nummer 6 en nummer 7 kan ik eigenlijk al voorspellen. Die gaan namelijk zo: “Kom maar Vin, jij gaat er eerst in.” “Nee mama, ik wil er niet onder!” En dan 5 minuten later: “Kom maar Vin, we gaan afdrogen.” “Nee mama, ik wil er niet onderuit!” En op dezelfde manier volgen dan nummer 8  en 9 bij kindje 2.

Voor het slapen gaan lees ik altijd een verhaaltje voor. Aan allebei de kanten een kind met een duim in de mond en Jip & Janneke op schoot. “Kijk, zullen we dit verhaaltje lezen? Over de ballonnen?” Voor de 10de keer in een uur tijd klinkt het heel gezamelijk “Nee mama, niet die!”

En dan gaan ze op bed. De moppies. Allebei krijgen ze een dikke kus. “Ik hou van jullie!” Zeg ik bij het verlaten van de kamer. “Wij houden ook van jou mama!” Klinkt het uit het grootste bed. “Ja mama, wij houwen ook de jou!” Knikt Lylaatje ook.

Kijk, en daar kan dus geen “Nee mama!” tegen op!

#love