Qualitytime

Waarom gaat vrije tijd altijd zo veel sneller dan de tijd op het werk? Elke dinsdag vraag ik me dat na een driedaagsweekend weer af. En tegelijkertijd weet ik dat het dan ook within notime weer vrijdag is. De tijd vliegt. Of het nou vrije tijd is of niet. Vroeger duurde een jaar eeuwig. Zeker als je net jarig was geweest. Of als de zomervakantie achter de rug was. Phoe, wat duurde de volgende vakantie dan nog lang! Als ik denk aan vroeger herinner ik me vooral de schoolweken, en in veel mindere mate de vakanties. Behalve dan de zomervakanties, want die waren zo heerlijk lang.

Nu ik ouder ben gaat de tijd veel snelller. Logisch, want naarmate ik ouder word is de definitie van een jaar ook korter geworden. En het grote voordeel daarvan is dat ik veel minder lang hoef te wachten op de leuke feestdagen, vakanties en zelfs het weekend. Dat is toch heerlijk!

Ondertussen probeer ik om vrije tijd ook echt tot qualitytime te bestempelen. Vanmiddag viel er ineens een afspraak weg. In plaats van schoonmaken en poetsen, zoals veel vrouwen de neiging hebben te doen als ze opeens tijd over hebben, vroeg ik grote Vinnie wat hij wilde doen. “Naar de bios mama!” Riep hij blij. Dus, ondanks dat het zeker wel 20 graden was, zaten wij heerlijk samen in de bios bij het grote avontuur van Sinterklaas en Diego.

Ik weiger om mijn tijd te verdoen in stomme dingen als het huishouden wanneer dat niet strikt noodzakelijk is. De tijd gaat immers al veel te snel voorbij!