Weet je mama?

“Hé mama weet je? De maan woont in de nacht. Als het donker is. En weet je mama? Dan is het ’s avonds. Als het ’s avonds is dan moet iedereen op bed. Jij ook. En papa en Lyla. Maar nu hoeft dat nog even niet. Want Diego is nog op tv, dus zo donker is het niet buiten.”

“Weet je mama? Ik ben al 11 uur groot, en ik weeg 35 cent. Wanneer word ik eigenlijk 5 jaar? Nadat ik 12 ben geworden? Als je 5 bent, dan ben je groter dan dat je 4 bent. Maar als je papa bent, dan pas ben je het grootst.”

“Hé mama, weet je wel dat ik twee juffen heb op school? Jij denkt zeker dat ze dezelfde zijn, maar dat is niet zo hoor. Eentje heet juf Hester en eentje heet Juf Esther. Maar Meester Okkie is niet meer bij mijn klas. Die is nu weer weg, want die was alleen maar voor het babybelof van juf Esther.”

“En mama, weet je? Makies wonen in Madagaskar, en dat is heel ver. Makies zijn een soort apen met ogen in verschillende kleuren. Makies springen de hele dag door het bos. Dat heeft Diego verteld.”

“Hé mama, weet je? In Walvis zit de letter van mijn naam. De V van Vis is net zo als de V van Vinnie. En ook de W van Waterman. In het woord Boom zit geen letter van mijn naam. Maar misschien wel eentje van jouw naam. Namelijk de M van Mama.”

“Weet je mama? Sommige dino’s waren zo groot als dat huis daar. En sommigen hadden en hele lange nek, zodat ze uit die bomen konden eten. Dino’s zijn nu forsielen geworden. Want ze zijn uitgestorven. Dat betekent dat je dood bent. Forsielen liggen in de grond en die kun je opscheppen.”

“Mama? Luister je mama? Wat eten die beren van dat boordje smeren eigenlijk op brood? Pindakaas en hagelslag? Ik kan dat al heel goed zingen, luister maar!”

“Hé mama? Is opa jouw ouder? En is oma ook jouw ouder? Zijn opa en oma jouw ouders? Jij bent mijn ouder. Toch mama?”

En dat gaat zo vanaf het moment dat hij zijn ogen open doet bij het wakker worden tot aan het moment dat hij zijn ogen weer dicht doet bij het slapen gaan.

#liefventje

Een gedachte over “Weet je mama?

  1. En dat is dan alleen nog maar thuis. Bij Opa Peter en Oma Romy gaat dat gewoon verder. Heerlijk dat mannetje.

Reacties zijn gesloten.