Sint Maarten part 2

En toen was het dus Sint Maarten. Op 12 november. Dat voelt vreemd. Alsof je Sinterklaas op 6 december viert. De liedjes kloppen opeens niet meer en het voelt alsof je zomaar bij iemand aanbelt om om snoep te bedelen. Vriendinnetje Barbara vroeg eerder deze week of we met de kids naar Winkelcentrum Paddepoel zouden gaan. Lekker overdekt, dus droog. Vooral dat laatste sprak ons erg aan.

Met vier kinderen op de achterbank reden we naar het Winkelcentrum. Ik had nog net op tijd een lampionnetje voor Lyla in elkaar geknutseld want die wat wegens haastig een haastig vertrek op de crèche blijven liggen. Gelukkig weten de creatieve dames van http://www.homemadehappiness.nl altijd raad want binnen notime had ik een lampionnetje voor Lyla in elkaar geknutseld. “O, mooi mama! Met poesies!” Sprong Lyla blij door het huis. Vinnie had een mooie lampion op school geknutseld en ook de kindjes van Barbara waren bewapend met vrolijke lampionnen en lichtjes. Gelukkig was het rustig op de parkeerplaats, we vonden een plekje dicht bij de ingang. Maar daar, bij die ingang, barste de hel los. Er liepen ongeveer duizend kinderen door het winkelcentrum, al dan niet met een ouder. In de buggy, in groepen van 30, met oudere broers en zussen of met opdringerige mama’s. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: “O, oooo.”

Vinnie liet zich er niet door afschrikken. De eerste keer had hij nog wat schroom, maar toen hij ontdekte dat hij een snoepje kreeg in ruil voor een liedje zong hij uit volle borst. Zodanig dat de winkeljuffrouwen wel moesten luisteren en dat ondertussen aan de andere kant de bak werd leeg geroofd door kinderen die helemaal niet zongen. Lyla daarentegen vond het verschrikkelijk en weigerde om zelf verder te lopen. En half uur hielden we het vol. En toen zijn we gevlucht. Wat een ellende.

Nadat we een slapende Lyla thuis afleverden liepen Vinnie en ik een klein rondje. Alle buren waren zo blij dat er tenminste 1 buurkindje langskwam met een leuk liedje dat ze spontaan hun halve bak met snoep in zijn rugzakje deponeerden. Kijk, dat is nog eens Sint Maarten vieren!