Het nieuwe winkelen

Als een malle rent ze door de stad. Met een grote overvolle Zeemantas aan de ene hand en een schoudertas in de andere baant ze zich een weg door het winkelende publiek. Twee uurtjes de tijd heeft ze, voordat ze de kinderen moet ophalen van de crèche. Intussen is ze op een missie. Wegens een ernstig planningsprobleem moeten alle Sinterklaas kado’s in deze twee uurtjes worden aangeschaft. En er wordt maar liefst 3 keer Sinterklaas gevierd. Met de familie, met de schoonfamilie en ook nog eens met het gezin zelf. Een aantal kado’s heeft ze gelukkig al eerder verzameld, maar het grootste gros moet nog. “Pffff, wat een drukte op deze dinsdagmiddag. What was I thinking?” Denkt ze bij zichzelf, terwijl ze midden in de drukke winkelstraat bijna wordt geschept door een oma met een scootmobiel. Bijna schiet ze uit haar slof, maar zelfs daar heeft ze geen tijd voor. Schichtig kijkt ze om zich heen, de wenslijstjes weer voor de geest proberend te halen. “What’s next? De boekhandel?” Hoewel ze op pad is voor verschillende familieleden probeert ze zoveel mogelijk de winkels te combineren. Ze zoekt een pen, en een boek. Die moeten bij de Bruna te vinden zijn. Helaas blijkt de Bruna verdwenen en zit er in die plaats een spotgoedkope schoenen winkel. Het kan niet zo zijn dat daar goede schoenen worden verkocht, de prijzen zijn daarvoor te laag, maar het is loeidruk in de winkel. Jonge meisjes, oude oma’s, moeders met kinderen, ze kunnen allemaal de koopjeswinkel niet weerstaan. Even stapt ze zelf ook over de drempel, maar de tikkende klok brengt haar terug bij de realiteit. Nog anderhalf uur, en 9 kadootjes op het lijstje.

Aan de overkant van de schoenenwinkel is de CD winkel. Ook daar kan ze terecht voor een van de kado’s. Helaas is de door haar gezocht artiest compleet uitverkocht en ook in de tassenwinkel ernaast is niet de juiste tas voorradig. Ze zucht, het heeft geen zin zo. Ze besluit de kinderen eerder op te halen om misschien vannavond nog maar een keer een poging te doen. Dankzij de naderende feestdagen zijn de winkels elke avond langer open.

Na het eten gaan de kinderen vroeg op bed. Voordat ze weer terug de stad in gaat ploft ze nog even achter de computer. Dan krijgt ze een idee. In google typt ze de gezochte kado’s in. En ja hoor, bij de ene na de andere webshop vindt ze wat ze zoekt. Dankzij Sinterklaas bijna overal zonder verzendkosten. Dat ze daar niet eerder aan heeft gedacht. Anno 2012 is ook Sinterklaas digitaal geworden, halleluja!