Planning

Ik kan niet zo heel goed plannen. Of eigenlijk kan ik best plannen, maar ik kan me er niet zo goed toe zetten. Dus ik weet dat ik dingen moet plannen, maar ik doe het niet. Ik laat het gewoon op het laatst aankomen en dan red ik me er wel uit. Vaak is dat ook zo, dat ik me er uit kan redden. Soms helaas niet. Zo had ik gisteren een interview en ik had Lylaatje thuis. Omdat Lylaatje een heel erg grappig meisje is, is er altijd wel iemand in de buurt die haar een uurtje onderdak wil bieden. Maar gisteren kwam ik van een koude kermis thuis toen ik op het aller laatste moment nog iets probeerde te regelen. Mijn vriendinnetje die iets verderop woont werkt op maandag, mijn moeder was ook weer aan het werk en de moeder van een vriendje van Vinnie had een crematie. Gelukkig bedacht ik me dat net op tijd zodat ik haar niet met mijn planningsprobleem hoefde lastig te vallen.

“Kom Ly, je gaat mee.” Besluit ik 5 minuten voordat ik weg moet. Lyla kijkt verrukt op. Van enthousiasme klapt ze in haar handjes. Met mama mee naar iets dat werk heet is altijd een feestje, in de gedachtengang van Lyla. Een tijdje terug had ik een miscalculatie gemaakt in Jalèle zijn tijd en kwam hij pas later terug dan dat ik weg moest. Toen mocht Lylaatje in overleg met de big boss eventjes een uurtje mee naar het stadion. Prachtig, vond ze dat. Met uiterste precisie legde ze alle FC Groningen wekkers op een rijtje, gevolgd door de spaarpotten en de zaklampen. En daarna zette ze ze allemaal weer terug. Waarna ze ze weer uit het schap haalde om… Nou ja, je ziet het voor je.

“Lyla mee!!” Riep ze blij achter op de fiets. Bij binnenkomst verontschuldigde ik me aan de interviewkandidaat dat ik mijn kleine meid bij me had, maar die verontschuldiging werd direct weggewuifd. “No problem!” Werd me uitdrukkelijk verteld, waarna Lyla zich als een engeltje gedroeg. Toen we klaar waren en al zwaaiden de deur uit liepen werd me op het hart gedruk om Lyla langs te brengen als ik ooit weer in de problemen was met oppas. “She’s so adorable!”

Kijk, en dat is dan weer het voordeel van een slechte planning. Vaak levert het ook nog iets heel goeds op!