Mag ik van jou….

Ik probeer mijn kinderen netjes op te voeden. Dat ze ‘dank je wel’ zeggen en ‘dag Meneer / Mevrouw’. Een aantal dingen gaan bijna vanzelf, andere gewoontes zijn wat moeilijk aan te leren. Vinnie snapt inmiddels het nut van sommige dingen. Hij weet dat je iets sneller mag als je het netjes vraagt en dat je wel een minuut of 5 op de trap zit als je aldoor dingen doet die niet mogen.

Lylaatje heeft met sommige dingen nog een beetje moeite. Ze kan sommige dingen niet zo goed uitspreken en vindt het makkelijker om dan maar de verkorte versie te gebruiken. Helaas voor haar komt ze daar niet mee weg, maar het kost niet alleen haarzelf, maar ook mij soms erg veel tijd om consequent te zijn:

“Mama, ik lil koekie.”
” Lyla, wil je zeggen ‘Mag ik een koekje?'”
“Mama, ik lil koekie!”
“Nee Lyla, alleen als je er ‘mag ik’ voor zegt.”
“Maar Mammie, ikke lil een koekie. Ja?”
“Lyla, luister wat mama zegt: MAG IK een koekje?”

“Ja hoor mama, dat lag wel. Ikke ook?”

Zucht…..

#kinderlogica