Het feestje

Vinnie maakt zich een beetje zorgen. Morgen is zijn moeder jarig, en hij moet naar school. Onmogelijk. Want er is een feestje thuis en daar moet Vinnie uiteraard bij zijn. “Maar mama, dan ga ik toch gewoon niet naar school?” Bedenkt hij vanavond voor het slapen gaan. “Ik blijf gewoon thuis, bij jouw feestje!” Maar dat feest gaat natuurlijk niet door. Als het aan Vinnie ligt zoekt hij elke dag een ander feestje op, en heeft hij het daarmee veel te druk om naar school te gaan. “Je hoeft maar een half dagje,” zeg ik, “en opa en oma halen je op van school.” Daar raakt Vinnie een beetje van in de war. “Het is toch nog geen vrijdag op jouw feestje mama?!” Normaal gesproken halen opa en oma hem alleen op vrijdag op, maar morgen is het nog maar de eerste korte dag van de week, en dus woensdag. Vreemd!

“Hier Vin, drink nog maar even een slokje en dan gauw op bed. Je moet morgen vroeg weer op.”  Omdat het koud is op de eerste verdieping stop ik hem nog maar even extra in. Ook Lyla wil nog een slokje drinken voordat ze gaat slapen. “Lekker doedoe,”  zeg ik als ik ook haar instop. Lyla krijgt een extra dekentje, want die had het gisteravond erg koud en kan dan niet meer slapen. Net als haar moeder.

Als ik de deur zachtjes uit wil glippen gaat Vinnie zitten. Hij is moe, maar wrijft de slaap nog even uit zijn oogjes. “Mama?” Vraagt hij. “Beloof je dat je feestje pas begint als ik van school thuis kom?” Ik glimlach. “Dat beloof ik ventje.” Verzeker ik hem. “En nu lekker slapen!”

#nogvijf

Een gedachte over “Het feestje

  1. Mooi verhaal, trouwens Kimm, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag vandaag. Gezellig gehad? Gr.liefs

Reacties zijn gesloten.