Mama gaat naar Malawi!

Mama gaat naar Malawi!“Hou je van reizen?’ vroeg mijn collega van HR toen ik bij #IKEA solliciteerde op de “extra taak” als Ambassadeur Mens en Maatschappij. Bij IKEA heb je de mogelijkheid om naast je werk te solliciteren op extra taken. Toen ik nog maar net bij IKEA werkte werd de Ambassadeur Mens en Maatschappij geïntroduceerd. Elke vestiging van IKEA heeft er eentje.

“Hou je van reizen?” vroeg ze dus. Tijdens het sollicitatiegesprek. In de vacature had niets gestaan over reizen. Ik dacht even na. Ik ben nou niet bepaald een wereldreiziger, maar reizen voor je werk, hoe ver kan dat zijn? Omdat IKEA mijn werkgever is bedacht ik me dat Zweden wellicht het verste zou kunnen zijn waar de reis heen ging. Zweden, fantastisch! Dus ik zei, zonder langer na te denken: “Ja zeker, ik hou van reizen!” “Mooi,” antwoordde ze. “Hou er rekening mee dat je naar Afrika gaat. Misschien Rwanda, misschien een ander land.” Ik slikte. Heel zachtjes. En hoorde de week erna dat ik was aangenomen als Ambassadeur Mens en Maatschappij. Rwanda werd Malawi.

In de afgelopen periode heb ik een snelcursus reizen gehad. Ik kreeg 3 prikken in mijn armen. Leerde alles over de tijgermug, de malariamug en het middeltje Deet. Ik kreeg een lading medicijnen mee van de GGD, samen met een gepeperde rekening. Ik was mijn portemonnee vergeten en grapte: “Wil je de vaccinaties er weer uit halen, of zal ik afwassen?” Ze vonden het niet grappig. Mijn zoon zei: “Nu ben je zeker ook beschermd tegen Krokodillen!” Dat vond ik dan wel weer grappig.

Ik had via twitter nauw contact met de KLM over de hoeveelheid toegestane “gratis” bagage. Want wie naar Afrika gaat neemt natuurlijk zoveel mogelijk mee voor de kinderen die daar wonen. Het liefst nam ik 10 koffers mee.

De reis gaat naar projecten van UNICEF voor “School for Africa”. Dankzij de Soft Toys Actie die IKEA elk jaar houdt, is de IKEA Foundation in de gelukkige positie om UNICEF te ondersteunen bij hun mooie en belangrijke projecten. Ik ben er trots op dat ik met eigen ogen ga zien wat er in het veld gebeurd.

De komende periode vertel ik je alles over mijn Iwitnesstrip, zoals dat bij IKEA heet. Lees je met me mee?

3 gedachtes over “Mama gaat naar Malawi!

  1. Heel veel succes kimm.
    Hoe kan ik je volgen in Malawi?
    Gr. Stiennette

  2. Kimm, heel veel succes maak er een mooie periode van! Gr. Hennie Roggen

Reacties zijn gesloten.