Op vakantie met de kinderen: 3 x lekker weg in eigen land.

Elk jaar rond deze tijd borrelt dé vraag weer op. Waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie?

Lekker weg in eigen land
Mits goed weer, is het prima toeven in eigen land. Je hoeft niet ver te rijden, je kunt iedereen verstaan en de kinderen maken makkelijk vriendjes en vriendinnetjes. Toeristje spelen in Nederland is hartstikke leuk. Maar, waar naar toe?

De kust van Noord-Holland
De zee is voor veel gezinnen de ultieme plek om het vakantiegevoel te vinden. En laten we in Nederland nou heel veel zee hebben. De kust van Noord-Holland bijvoorbeeld, daar stikt het van de toffe dorpjes en kindvriendelijke campings. Tent in de auto gooien, strandspelletjes mee en gáán!

Naar de Kennemerduinen bijvoorbeeld. Camping Geversduin in Castricum is een van de meest familievriendelijke campings die Nederland rijk is. Op deze camping is alles is ingesteld op kinderen en worden er super veel activiteiten georganiseerd. Er is een kinderboerderij, een supermarktje, een eetcafé met uitzicht op de speeltuin én het ligt letterlijk in de duinen. Het personeel is super vriendelijk, het sanitair is schoon en als je geen zin hebt om je eigen tent mee te slepen dan kun je er overnachten in huurtenten of zelfs in een übergaaf hobbithuisje. De camping bestaat uit verschillende velden en de plekken zijn ruim mét privacy. Kinderen worden gestimuleerd om de natuur te ontdekken en de camping is zo opgezet dat ze prima zelf op pad kunnen. Castricum is een leuk dorp met gezellige eetcafeetjes en het strand is ruim en schoon. Tip: Fietsen mee, dan hoef je geen parkeergeld te spenderen op de parkeerplaats bij het strand. Nieuwsgierig naar deze camping? Kijk dan snel op: https://www.campinggeversduin.nl/.

Geversduin

Schiermonnikoog
Een andere uithoek van het land mét strand is Schiermonnikoog. Doordat dit eiland autoluw is (alleen vergunninghouders mogen er met de auto op) is het erg kindvriendelijk en veilig. Je vertrekt met de boot vanuit de haven van Lauwersoog en bent in ongeveer drie kwartier aan de overkant. Daar staan verschillende vervoersmiddelen op je te wachten. Je kunt bijvoorbeeld een fiets (eventueel met fietskar) huren, in de bus stappen of de taxi nemen.

Camping SeeduneOp Schiermonnikoog is Camping Seedune de meest centraal gelegen camping. Het ligt vlak bij het dorp, het open lucht zwembad en op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het strand. Als je je eigen tent meeneemt, kan deze voor je worden vervoerd naar de camping. Het is ook mogelijk om een ingerichte tent te huren. De camping is ruim opgezet, er is een kantine (mét knusse open haard voor als het even niet zo warm is) en het sanitair heeft alles wat je van een familiecamping mag verwachten. Voor de kinderen is er een speeltuin, een tafeltennistafel en je kunt op de camping midgetgolfen.

Hoewel Schiermonnikoog het kleinste waddeneiland is, is er veel te doen. Je kunt paardrijden op het strand, met de huifkar op pad, er is een kinderboerderij met speeltuin, je kunt zwemmen in de Berkenplas en heerlijk door de duinen fietsen. Én, hoe handig, alles is dichtbij! Op naar Camping Seedune dus, waar kamperen nog echt kamperen is. Wil je kamperen op Camping Seedune? Dan kun je boeken via: http://www.seedune.nl/index.html.

Op naar Limburg!
Het echte vakantiegevoel is niet alleen in het uiterste Noorden van het land te vinden, maar zeker ook in het uiterste zuiden van het land! In Limburg, vlak bij de grens ligt camping Gulperberg Panorama. Op een heuvel boven het dorp Gulpen vind je alles wat je nodig hebt op een familievakantie. Een prachtige omgeving (met uitzicht op het drielandenpunt in Vaals), modern en verwarmd sanitair en een fijn zwembad met apart kinderbadje. Campinggasten hebben daarnaast ook gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs dat vlak bij de camping ligt.  Ook bij deze camping kun je er voor kiezen om je eigen tent thuis te laten en een accommodatie te huren (bijvoorbeeld de Kabouter Plop familietent!).

Camping Gulperberg.jpgDagjes uit doe je naar Maastricht, het Duitse Aken óf Plopsa Indoor in Hasselt. In de omgeving kun je ook heerlijk wandelen en fietsen en dankzij het glooiende landschap heb je het idee dat je in het buitenland zit in plaats van in Nederland. Kortom, inpakken en wegwezen om letterlijk te recreëren op hoog niveau!

Benieuwd naar deze camping? Kijk voor meer informatie op: http://www.campinggulperberg.nl/nl/recreeren-op-hoog-niveau-in-limburg/