Op vakantie met de kids: Frankrijk op haar best!

Zon, zee, strand en verse stokbroden; op naar La France!
Of je nou 600 kilometer of 1200 kilometer van huis wilt zijn, bergen wil of zee, een koel briesje of een tropisch klimaat, in Frankrijk kan het allemaal. Niet voor niets is Frankrijk hét vakantieland voor families. En de geruchten over “die stugge onaardige Fransen die nooit willen helpen?” Dat is allang niet meer zo. Met een beetje Engels, handen en voeten kom je een heel eind. Dus, pak de kinderen, parasol en ipad met vertaalapp maar in, komende zomer gaan jullie richting de route de soleil!

Een klein rustpuntje aan de mondaine Cote d’Azur
Op 3 kilometer van de stranden van de prachtige Cote d’Azur ligt camping Les Lauriers Roses. Deze familiecamping ligt pal aan het dorpje Saint Aygulf en heeft een Nederlandse eigenaar. De 4-sterrencamping ligt op een heuvel en is een super fijne bestemming voor ouders met kinderen. En vind je het een beetje spannend om met caravan en al de heuvel op te gaan? Geen probleem! De eigenaar sleurt hem in geval van nood zo voor je naar boven met zijn auto. Ben je het zwembad of het strand even zat? Dan kun je samen met je kinderen naar een van de gezellige marktjes in de omgeving, en liggen de hippe badplaatsen Saint Tropez, Saint Raphaël, Antibes, Cannes en Nice binnen 10 tot 60 kilometer rijden. In dit gedeelte van Frankrijk kijk je je ogen uit naar alle luxe hotels, enorme jachten en snelle sportwagens. En met een beetje geluk spot je ergens een celebrity die aanmeert langs één van kades in Monaco.

St aygulfDe camping heeft een fijn (maar klein)  zwembad en in het hoogseizoen is er genoeg te doen voor de kinderen. En terwijl de kinderen lekker in het water duiken zit jij aan de andere kant van de balustrade met een glas rosé en een lekkere salade op het terras van het campingrestaurantje. Wie zeker wil zijn van mooi weer en een ontspannen vakantie in een van de aller tofste gebieden van Frankrijk moet zeker eens een bezoekje brengen aan Les Laurier Roses in St. Aygulf! Pas op: Als je eenmaal in dit gebied bent geweest wil je niet meer anders. #ubentgewaarschuwd
Bezoek de website voor informatie: http://www.info-lauriersroses.com/nederlands/home.html

Uitwaaien aan de westkust; spring maar achterop bij mij!
Het Vlieland van Frankrijk, maar dan wellicht nog wat groter. Zo zou je île de ré kunnen omschrijven. Wie met kinderen richting de westkust van Frankrijk gaat kán met camping Sunêlia Interlude niet de mist in gaan. Het eiland waar deze 5-sterrencamping te vinden is ligt voor de westkust van Frankrijk in het gebied Charente Maritime. Via een lange tolbrug rijdt je van het vaste land zo het eiland op. Met lange zandstranden, gezellige dorpjes en prachtige haventjes biedt dit eiland een hele fijne familievakantie. Er ligt 100 kilometer aan fietspad, en daarom worden er overal fietsen verhuurd. Doordat er verschillende dorpen zijn is er altijd wel wat te doen, en ook op camping Sunêlia Interlude hoeft niemand zich te vervelen.

Interlude

De camping ligt op 50 meter van het strand en je kunt er qua accommodatie te kust en te keur gaan. Zo ben je van harte welkom om op een plek van 80 tot 120 (!) m2 je eigen tent of caravan te parkeren, maar kun je ook uit een scala aan huisjes en mobilehomes kiezen. Er is volop vermaak op de camping en er zijn buitenzwembaden voor (piep)jong en oud. En is het eens een dagje wat minder mooi weer? Dan plons je lekker in het verwarmde overdekte zwembad op de camping, beklim je de vuurtoren van Phare des baleines of ga je op bezoek bij de geitenboerderij in Loix en Re.
Op zoek naar het eilandgevoel van île de Ré? Ga dan komende zomer naar camping Sunêlia Interlude! http://nl.interlude.fr/

Glamping in de Jura; voor jongens die gek zijn van dino’s en stoere outdoor-meiden
Aan de andere kant van Frankrijk, vlak bij de grens met Zwitserland, ligt camping La Roche d’ Ully. Deze camping ligt in het hart van het Jura gebergte, in het groenste stukje van Frankrijk; de Doubs. Met een indrukwekkend uitzicht op de bergen, de watervallen en de historische stad Ornans in de buurt wordt dit een vakantie om nooit te vergeten. Een bezoekje aan Dino-zoo, op 12 kilometer afstand, mag natuurlijk niet ontbreken! In een uitzonderlijke, natuurlijke omgeving, vertelt Dino-Zoo het onstaan van de dieren vanaf de eerste levensvormen, 500 miljoen jaar geleden, tot onze voorouders, die leefden in het gebied. In het beboste 30 hectare grote park zijn de scènes van het prehistorische leven aanwezig, met reproducties van meer dan honderd legendarische dieren en mensen: stegosaurs, triceratops, tyrannosaurus en maar ook de mammoet en de prehistorische mens … De omgeving waarin ze leefden is weergegeven en de vegetatie, voor zover mogelijk, opnieuw gemaakt.

Villatent

Kamperen op camping La Roche d’Ully doe je niet in zomaar een tent. Nee. Als je voor een echte relaxvakantie wilt gaan dan huur je een van de supervette safaritenten! Slapen op een boxspring, de kinderen in een stoer stapelbed, luieren op een heerlijke bank óf in de hangmat. Je bent gek als je je eigen tent of caravan meesleept; in de Jura wordt camping met recht glamping. Maar dan wel met een hele grote G. Je verveelt je geen moment in het Aquapark Nautiloue, met o.a. glijbanen, “rivier” met stroming, peuterbad, Jacuzzi, lekkere ligstoelen, binnenzwembad, sauna en Hammam (oosters badhuis). Verder zijn er mogelijkheden voor aquagym, aqua fitness en zelfs babyzwemmen. En, natuurlijk is het geen glamping zonder de thuisblijvers jaloers te maken. Er is dus gratis wifi op de camping.
Ook toe aan het luxe kamperen in de groene long van Frankrijk? Boek snel! http://www.villatent.nl/nl/camping/79-la_roche_de_ully