Dagje Schiermonnikoog

20160618_171239Woon je in het noorden van het land? Dan is met mooi weer een dagje Schiermonnikoog het allerleukste uitje met kinderen dat er is.  Het is makkelijk bereikbaar, de overtocht is kort en het eiland is erg goed ingesteld op kinderen.

De haven van Lauwersoog is goed bereikbaar met de bus of met de auto. Buslijn 163 rijdt vanaf de stad Groningen aansluitend op de boottijden. Er mogen geen auto’s op het eiland (alleen met vergunning). Het parkeertarief in de zomer van 2016 is € 5,00.

Klik hier om E-tickets te kopen voor de boot, en voor de dienstregeling. Met een E-ticket kun je direct doorlopen, zodat je niet in de rij voor de kassa hoeft te wachten. Er is gratis WIFI en je kunt betalen met pin (ook op de boot zelf).

Het is het makkelijkst om meteen in de haven van Schiermonnikoog een fiets te huren bij Soepboer. We betaalden voor 2 damesfietsen zonder versnellingen met terugtraprem inclusief kinderzitjes en op 1 van de fietsen een fietsmand € 16,50.  Je kunt echter ook kiezen voor fietsen met versnelling. Er zijn kinderfietsen, kidcars, fietsen met een kinderfiets (of zelfs 2!) er aan vast, elektrische fietsen en tandemfietsen. Voor meer info fietsverhuurschiermonnikoog. Je kunt het dorp en verschillende toeristische plekken ook bereiken met de bus, of taxi.

Schiermonnikoog heeft maar 1 dorp, en alles is op fietsafstand. Hier vind je een overzicht van de beste plekken om met kinderen te bezoeken:

De Berkenplas: een recreatieplas in het bos. Dankzij de beschutte ligging is het hier ook op een winderige dag prima toeven.
De Marlijn: een strandpaviljoen gelegen aan de opgang van het badstrand. Heerlijk voor lunch of diner.
De kinderboerderij: met speelweide geschikt voor klein en grote kinderen en is gevestigd aan de Oosterreeweg in het centrum.
Het centrum: winkeltjes, restaurantjes, hotels, cafe’s, een supermarkt. Je vindt het er allemaal.

Op Schier zijn ze ingesteld op kinderen. Kinderen mogen overal plassen en baby’s kunnen makkelijk ergens verschoond worden. Bij zowel de Marlijn als de Berkenplas kwamen we een kast vol met gezelschapsspelletjes tegen en dankzij de Spar supermarkt hoef je niet alles vanaf het vasteland al mee te slepen.

Vakantie
En is het te ver reizen om maar 1 dagje naar Schier te gaan? Of  kun je niet genoeg krijgen van dit toffe waddeneiland? Je kunt er ook kamperen bij de boer! Natuurlijk zijn er nog legio andere overnachtingsmogelijkheden. Er zijn super veel vakantiehuisjes, en een grote camping.  Kijk hier voor een overzicht. Omdat Schiermonnikoog een geliefd vakantieoord is is het aan te raden om op tijd te boeken.

20160618_155548