Met een gitaar op haar rug verovert ze de wereld; I love Deena!

Haar albums Lone Wolf en Black Cat zijn even eigentijds als eigenzinnig. Haar stem is een mooie mix van fragiel en breekbaar tot diep en blues’ish. Je kunt niet níet naar haar luisteren. Met een koffer vol verhalen en een gitaar op haar rug verovert ze de wereld. Ik ben verliefd op de muziek van singer songwriter Deena !

Je timmert nu een jaar of drie aan de weg in de muziekindustrie en bent inmiddels uitgegroeid tot een van de meest veelbelovende zangeressen van Queensland, Australië. Dat is snel gegaan! Haha, nou, het voelt niet als zo’n korte tijd! Ik denk dat als je ergens vol passie voor gaat, je makkelijk de drive vindt om om te gaan met hoogtepunten, maar ook met dieptepunten. Ik ben mijn muziek carrière begonnen nadat ik een goede vriend verloren ben. Hij was degene die me heeft geleerd om het leven met passie te leven en om kunst te creëren. Mijn muzikale reis is eigenlijk een ode aan hem.

Je hebt twee albums op je naam staan en toerde door Australië. Waar liggen je ambities? Mijn grootste ambitie als singer songwriter is het delen van mijn verhalen. Ik wil dat het publiek zijn toevlucht kan nemen in mijn tekst en muziek. Ik vind het fijn als mensen mijn liedjes kunnen vertalen naar hun eigen leven.

Had je verwacht dat je binnen korte tijd zo succesvol zou zijn? Ik vind succesvol nog een groot woord, maar ik ben verrast door het support en de aanmoediging van zoveel mensen die me helpen in het achtervolgen van mijn droom. Het helpt me door te zetten.

Waaruit haal je je inspiratie? Liedjes schrijven helpt me met het reguleren van emoties. Ik schrijf over wat ik voel en wat zich afspeelt in mijn gedachten.

Je schreef twee albums, waarvan Black Cat vorig jaar uit kwam. Welk nummer van dit album betekent het meeste voor je? Ik denk dat Curve het meeste voor me betekent. Het is makkelijk om liedjes te schrijven waarin je iets of iemand de schuld geeft van wat jou overkomt. Met Curve erken ik de fouten die ik zelf heb gemaakt. Het nummer is daarom erg betekenisvol.

_DSC4140 2-min

Je treedt niet alleen op in Australië, maar speelt ook op festivals in andere landen. Waar heb je goeie herinneringen aan? Mijn meest memorabele optreden was vorig jaar in Osaka, Japan. Ik trad op in een kleine, spierwitte, kunststudio en het zat helemaal vol. Het spannende was dat het vanwege de akoestiek nergens naar zou klinken als iedereen door elkaar zou praten, maar tijdens het optreden was het publiek muisstil. Ze stonden schouder aan schouder vol aandacht te luisteren naar de muziek. Dat was echt een prachtig moment. Iedereen was zo aardig. Ik kreeg handgemaakte kadootjes om me welkom te voelen. Iemand had een vingerpopje van een konijn gemaakt omdat mijn konijn net was overleden. Iemand anders had een zwarte kat gemaakt van wol, vanwege mijn album Black Cat. En na het optreden kreeg ik een schets van mezelf die een jongen in de zaal ter plekke had gemaakt. Het hele publiek bestond uit kunstliefhebbers. Iedereen was zo lief!

Waar kijk je naar uit in de komende maanden? Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Ik ben erg benieuwd hou dat zich ontwikkeld. Het voelt goed!

deena5-min

Wanneer staat Nederland op je lijstje? Oh, dat zou echt fantastisch zijn! Hopelijk lukt het binnenkort om in Nederland op te treden. Het lijkt me heerlijk om jullie kant op te reiz

Meer over Deena
Deena werd geboren in Japan, waar ze woonde met haar Taiwanese moeder en Ierse vader. Haar muzikale invloed is even eclectisch als haar culturele achtergrond. Na een nationale tour door Australië met haar band en optredens op verschillende grote festivals speelde ze o.a.. in Amerika, Maleisië en Taiwan.

Lees meer Deena: http://deenamusic.com/