4 toffe traktaties voor meisjes

Elk jaar moet je er weer aan geloven: er moet getrakteerd worden op school. Vroeger kwam je nog weg met een zakje chips, maar tegenwoordig zijn er veel leuker traktaties te bedenken! Check deze 4 traktaties voor meisjes, waarvan ik er zelf ook 2 heb gemaakt.429703_289239417813370_100001819429585_678513_1359084123_n

1. Potloodje met snoepstreng
Ik ben een keer bijna vergeten dat Lyla moest trakteren. Ik had nog 5 minuten tot we naar school moesten en ongeveer NIKS in huis. Op een bak potloden, wat kaboutersticker en een zak met aardbeienstrengen na. Lyla had dus gelukkig toch nog een traktatie en haar juf vond het zelfs een super originele! Kwamen we daar even goed weg! pfieuw…. Best leuk toch? En klaar in: 5 minuten.

2. Rupsje nooitgenoeg
Super schattig, zijn deze rupsjes nooitgenoeg. En ook nog eens heel erg gezond. Maakt je dochter gelijk de blits bij haar meester of juf ;-) Ik vond deze traktatie hier: Bron.rupsje-nooitgenoeg-druiven

3. Pinguïns; voor de echte diehard DIY-ers
Afgelopen jaar heb ik een hele middag uitgetrokken om Lyla de traktatie te geven die ze heel graag wilde. En ik had ook echt de hele middag nodig. Deze pinguïntjes zijn super schattig, dus dat was het wel waard. Je hebt een (aantal) dozen chocozoenen nodig (koop extra voor het geval je er een aantal plat drukt), verschillende kleuren (kant en klare) f20160310_210936ondant. Dit koop je kant en klaar oa. bij Albert Heijn. Daarnaast heb je kleine uitsteekvormpjes nodig in de vorm van een hartje (voor de voetjes) en een bloem. Ik had toevallig vormpjes liggen van een klei-set. Werkte prima. De oogjes maak je van een bolletje (probeer ze allemaal even groot te maken, of zoek iig twee bij elkaar die ongeveer even groot zijn voor 1 pinguïn) en een half hagelslagje. Druk het oogje ietsje plat en druk daar het hagelslagje in. Om het oogje en de overige onderdelen te plakken moet je ze een heel klein beetje nat maken met warm water. Hou het een aantal seconden (heel licht aangedrukt) op de juiste plek. Zet de pinquïn daarna direkt in de koelkast zodat het chocolade (dat door de warmte heel licht smelt) weer kan stollen en de boel goed plakt. Het vraagt engelengeduld om alle onderdelen op de pinguïns te plakken. Let op dat je niet te hard drukt! Als je de slag eenmaal te pakken hebt wordt het makkelijker, echt waar.

4. Lekker en gezond de lucht in!
Deze traktatie vond ik super leuk! Heel erg origineel en ook nog eens gezond. Want eigenlijk vind ik het het fijnst als de kinderen op een gezond hapje trakteren. Deze luchtballonnen kun je met een gerust hart aan je dochter meegeven. Lekker en gezond. Jammie! Ik vond deze traktatie hier: Bron.
7867cf36bac3d51d50293cc0df0d5dc0