Super lekkere gezonde en snelle ontbijtjes voor ouders die niet van brood houden. #Jammie!

In de ochtend eet ik zelden brood. Het brood wordt dagelijks vers gebakken bij ons thuis, dus daar ligt het niet aan. Ik krijg het gewoon niet weg. Omdat ik toch wil ontbijten (en daarmee het goede voorbeeld aan de kinderen wil geven) ontbijt ik met andere dingen dan brood. En omdat ik altijd haast heb in de ochtend geef ik de voorkeur aan snelle en gezonde ontbijtjes. Die dan wel weer super lekker moeten zijn natuurlijk!

Eet jij (en misschien je kinderen ook) liever ook geen brood in de ochtend? Dan zijn de volgende ontbijtjes vast ook echt iets voor jou / jullie:

Fruit smoothies
img_20160907_075028.jpg
Fruit smoothies zijn lekker en zijn heel snel te maken. Het fijne is dat je er gewoon in kunt mikken wat jij lekker vindt! Ik maak meestal meteen een heleboel zodat ik het maar 1 x in de 2 dagen hoef te maken. Heb je geen blender? Ik vind de blender van Tristar heel handig, want die heeft een bidonfunctie waardoor je je smoothie ook makkelijk kunt meenemen als je weinig tijd hebt om thuis te ontbijten.

Als basis voor mijn fruit smoothies gebruik ik meestal yoghurt of kwark en sinaasappelsap. Daarnaast combineer ik gewoon de allerlei soorten fruit die we in huis hebben. Bijvoorbeeld:
Druiven + blauwe bessen + banaan
Mango + aardbei + sinaasappel
Banaan + framboos + granaatappelBij verschillende supermarkten ligt er ingevroren fruit in het vriesvak. Ideaal voor smoothies!

Chocolademousse van…. avocado en banaan!
img_20160906_145320.jpgWie wil er nou niet ontbijten met chocolademousse? Normaal gesproken is dat een beetje raar, maar deze mousse kun je echt prima eten als ontbijt. Want: super gezond en in 5 minuten klaar!

Boodschappenlijstje:
200 ml romige kokosmelk, een rijpe banaan, een rijpe avocado, 100 gram blauwe bessen en / of frambozen, 30 gr. cacaopoeder.

Schil de banaan en de avocado, was het overige fruit en gooi alles bij elkaar in de blender of mix het in een kom met een staafmixer. Goed mixen en…. voila! Een heerlijk ontbijtje om je vingers bij af te likken.

Groene smoothie
img_20160907_105257.jpgEn wat dacht je van een beetje groente in de ochtend. Als je het eenmaal hebt geprobeerd ben je om; de groene smoothie is een echte energiebom in de ochtend. Heerlijk, mits je de juiste combinaties maakt. Ook voor dit ontbijt gebruik ik als basis vaak yoghurt of kwarkt en sinaasappelsap. Wat dacht je verder van:
Rauwe broccoli + banaan
Andijvie + mango
Spinazie + aarbeien
Of, broccoli + andijvie + spinazie + banaan? Daarmee kom jij je dag wel door!

Blauwe bessen en muesli ontbijtrepen

SAMSUNG CSC

Voor wie zin heeft in een bite in de ochtend zijn deze blauwe bessen en muesli ontbijtrepen ideaal. Wel handig om hier op tijd mee te beginnen, want ze moeten in de oven! Het ziet er niet alleen heerlijk uit, maar je hebt de hele ochtend energie voor 10. Wel zo handig :-)

Ik vond het recept voor deze fijne ontbijtrepen hier: The glowing Fridge. Let op! Het recept is in het Engels.

Wie eenmaal de smaak te pakken heeft van het maken van ontbijtrepen leert al snel dat je allerlei ingredienten kunt gebruiken om variatie aan te brengen. Het is vooral een kwestie van uitproberen wat jij en je kinderen precies lekker vinden.

Ook lekker en makkelijk
En verder? Er zijn zoveel andere dingen te bedenken dan een broodje chocopasta. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
Een cracker met een gekookt eitje en een plakje ham
Pannenkoeken, als je tijd over hebt ;-)
Een bakje yoghurt met banaan, cruesli, aarbeien en een beetje honing
Een plak ontbijtkoek met smeerkaas = favoriet van mijn dochter. Lekker!

Waar ontbijten jullie mee?