Ruim die rommel nou eens op!

Speelgoed. Altijd weer dat speelgoed. Een jaar of 8 geleden begon het speelgoed a la Toy Story ons huis over te nemen. Ik denk dat het qua speelgoedbende in huis het minst voordelig is om een jongen en een meisje te hebben. Je hebt dan én auto´s, én poppen die overal rondslingeren. En dino´s, knutselspullen, kralen, pistolen, prinsessen, ridders en ga zo maar door. Vergeet daarnaast niet de voorraad Lego én Lego Friends. Kortom, na 8 jaar ziet ons huis er uit als het externe magazijn van de speelgoedwinkel om de hoek.

Uit het oog, maar niet uit het hart
De afgelopen jaren hebben we verschillende tactieken gebruikt om ons huis terug te winnen. Zo ook de tactiek “berg bij verjaardagen eerst de helft van de cadeautjes op en pak het pas later in het jaar weer uit de kast.” Ik kan je vertellen, dat werkt niet. Niet bij ons in ieder geval. Er ontstaat een soort “uit het oog, uit het hart” principe, waarbij we het speelgoed compleet vergeten. Beetje sneu voor de gever en ook voor de jarige, die een peuterkadootje pas op zijn 7de weer terug ziet.

Voor het grijpen
Kinderen spelen automatisch met dat wat voor het grijpen ligt. Op het moment dat jij gaat uitzoeken wat weg kan, willen ze opeens weer met alles spelen wat in de doos voor de kringloop zit. Herkenbaar? Het is bij het opruimen de kunst om een goede mix te vinden tussen wegstoppen en voor het grijpen leggen. En, als je een beetje buiten de lijntjes denkt, komt dat dan ook nog helemaal goed met je interieur.

Zo tikte ik onlangs een mooie kofferset op de kop en daarin bewaren we Lego en poppen. De tijdschriften en boekjes staan in een echt tijdschriftenrek en de barbies liggen voor het grijpen in een tas van vilt. De autogarage en speelgoedkermis zitten in een mooie hoge mand met deksel en kleine poppetjes gaan in een doos. Verder hebben we nog wat kasten met deurtjes en voila. Dag rommel, hoi huis!

Ook op zoek naar meer opbergruimte voor het speelgoed? Denk eens aan een mooie houten kist met deksel (waarop je een kussen legt en het direct een extra zitplaats oplevert), oude blikken of een zitbank met opbergruimte er in. Heb je een rechthoekige eettafel? Vervang de stoelen aan 1 kant voor een bank met bakken er onder, of zoek een oude bank met klep. En kom je er niet uit? Pinterest staat bomvol met inspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

3b2a238b8e7d1e389d2cdcd7b6ef3942
Bron: http://www.decoratingyoursmallspace.com
tutorial-to-make-a-reversible-fabric-storage-bins-683x1024
Bron: http://www.homedit.com
interiorkuva-06
Bron: http://www.chic-deco.com