Step it up mom! 8 x lekkerder in je vel:

“Wat is dat toch? Al die ouders die niks meer aan zichzelf doen?” Hij kijkt me vragend aan. Alsof ik het antwoord weet. We delen dezelfde mening, deze vader en ik. Tijdens een borrel zijn we het er over eens; er zijn te veel ouders die zich niet meer om zichzelf bekommeren en er totaal aan voorbij gaan hoe ze er nog een beetje leuk uit kunnen zien. Geen wonder, al die stellen die uit elkaar groeien. Daar helpen de onesies van de Action ook niet echt aan mee.

Nee, natuurlijk draait de wereld niet om uiterlijk. En is het geen probleem als je eens in je joggingbroek op het schoolplein staat. Maar zodra je moet zuchten als je je zelf per ongeluk in een winkelruit spot, moet het anders. Daarom: 8 x makkelijk leuker. Zodat je weer vrolijk naar je eigen spiegelbeeld kunt zwaaien. En nee, natuurlijk heb jíj deze tips niet nodig (alleen die andere schoolpleinvaders en -moeders misschien wel).

Ga naar de kapper, deze week nog!
Het maakt niet zoveel uit wat voor kapsel je hebt, want elk type haar is soms gewoon toe aan de handen van de kapper. Heb je een lekker kort kapsel, want “makkelijk”? Of heb je juist lang haar dat altijd in een staart zit, want “makkelijk”? Maakt niet uit! Het gaat namelijk niet om het kapsel dat je hebt, als wel om het gevoel dat je hebt als je net uit de kappersstoel komt. Naar de kapper dus!

Wit, witter, witst: Smile :-)
De een is gezegd met een prachtig stralend wit gebit. De ander…. not so much. Vind je je tanden bleken een brug te ver? Kies dan gewoon de juiste tandpasta! Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende tandpasta’s die je tanden (tijdelijk, zolang je ze gebruikt) echt witter maken. En ja, dat werkt echt. Smile!

Die joggingbroek is voor… euhm…
Nooit. Eigenlijk. Echt. Okay dan, voor een enkele keer op zondagmiddag. Maar verder niet. Niet voor op het schoolplein, niet voor tijdens het koken en al helemaal niet om aan te hebben als je na een lange dag naast je liefje op de bank ploft. Gebruik je nog altijd het excuus dat het zo lekker zit. Dan ga je op zoek naar andere broeken die lekker zitten, maar wel leuk staan. Want die zijn er, heus.

Het geheim van de juiste shampoo
Ik heb een hele lange zoektocht naar de juiste shampoo achter de rug. De kapper laat je natuurlijk graag geloven dat alleen de ultra dure shampoo die zij verkopen een goede is, maar een zoektocht door de drogist doet ook wonderen. Neem de tijd om de etiketten eens goed te lezen. Wat voor haar heb je, welke shampoo past daar goed bij? En dan is het een kwestie van uitproberen. En heb je je merk gevonden? Koop daar dan ook de conditioner en eventueel haarmaskers van. Mark my words, het maakt écht verschil. Je haar wordt mooier, luchtiger en verzorgder van de juiste aanpak.

Over fohnen en stylen
En als je dan toch bezig bent met je haar, zoek dan eens wat filmpjes op YouTube over fohnen en stylen. Je zult versteld staan van de tips and tricks die je hier kunt leren. Er is een reden dat filmsterren altijd een tof kapsel hebben, zelfs als het lijkt of er niets met hun haar is gedaan. Een team van kappers en stylistes is hiervoor verantwoordelijk. En die heb jij niet. Maar geen nood; watch, learn and try. Als je je haar vaak föhnt of vaak een styletang gebruikt, dan is het verstandig om je haar te beschermen tegen de hitte met een spray of mousse die daar speciaal voor is. Op YouTube en Pinterest is ook genoeg inspiratie te vinden voor leuke, makkelijke kapsels! En 1 tip: Twee staartjes kan echt niet meer. Tenzij je 6 jaar oud bent.

Wenkbrauwen, wimpers en mond. That’s all.
Wenkbrauwen. Goede wenkbauwen maken het verschil voor je gezicht. Schaf een goede pincet aan, doe een rondje google voor tips en… plukken maar. Niet te veel, niet te enthousiast. Beetje bijkleuren met een potloodje en eventueel wat wenkbrauwgel en je bent voortaan in 5 minuten klaar met de basis van je gezicht. Als je goede wenkbrauwen hebt is het enige wat je verder nog nodig hebt een beetje mascara en een goede lipstick (of zoals ik; de juiste labello). Doe het gewoon, neem 10 minuutjes tijd voor je wenkbrauwen, wimpers en mond. Het kost geen moeite en maakt een hoop verschil.

Wat moet ik nou weer aan?
Elke ochtend hetzelfde gedoe; wat moet ik nou weer aan? Herkenbaar? Het hielp mij om alle kleding uit mijn kast te gooien wat ik niet meer aan doe of aan wil. Inclusief dat ene jurkje wat heel erg leuk staat bij iemand anders, maar niet bij mij. Zo hou je alleen kleding over wat je ook daadwerkelijk aan doet, en dat maakt de keuze een stuk makkelijker. Wat ook helpt is ’s avonds bedenken wat je de volgende dag aan doet en dat alvast klaar leggen. Het klinkt super stom en suf, maar het werkt. Zeker als je er een gewoonte van maakt. Inspriatieloos? Een rondje pinterest doet wederom wonderen!

Beweeg!
Bankhangen is fijn. Natuurlijk is dat fijn. Zeker na een lange dag met werk, kinderen, huishouden en wat nog meer. Maar bewegen is gewoon goed voor je. Het zorgt er voor dat je hoofd leeg wordt en je lijf prettiger aanvoelt. Het is bewezen dat je beter in je vel zit als je voldoende beweegt. Maar hoe? En wanneer in godsnaam? Kies als het kan qua timing en afstand voor de fiets in plaats van de auto. Je bent misschien langer onderweg, maar je hoofd is echt leger als je na een lange werkdag naar huis bent gefietst. Kom je er in je drukke leven niet aan toe om te sporten? Zoek je heil dan op youtube. Hier vind je allerlei video’s die je begeleiden tijdens een halfuurtje yoga of een 20-minuten total-body-workout. Tip: Zoek op Melissa Bender. Ze heeft allerlei video’s geplaatst met workouts die je gewoon thuis kunt doen zonder allerlei gewichten te hoeven aanschaffen. Ze variëren van 10 minuten tot veel langer en je kunt makkelijk meedoen omdat ze het goed voordoet. Mijn favoriete video’s zijn de “staande” buikspieroefeningen. Deze zijn veel leuker dan de oefeningen waarbij je op de vloer moet liggen, en minstens zo effectief!

O ja, en papa’s: bovenstaande tips gelden natuurlijk ook voor jullie. Niet allemaal, uiteraard. Dat snap je zelf ook wel. Maar de meeste gewoon wel. Ook bij jullie is een joggingbroek alles behalve sexy, tenzij je gezegend bent met een David Beckham-lijf en verder niks aan hebt. En ja, ook jullie moeten naar de kapper als je nog haar op je hoofd hebt. En  ja, ook jullie mogen aan de wit-witter-witst-tandpasta. En… ja…. ook jullie kunnen soms wel wat minder wenkbrauw gebruiken. Echt…