Stop, Mommatime!

In de hectiek van alle dag schreeuwen kinderen, werk, huishouden en sociaal leven allemaal om aandacht. Terecht, want zoals IKEA al opmerkte: aandacht maakt alles mooier. Vergeet daarom vooral ook jezelf niet. 7 x aandacht voor…. Momma!

  1. Zoek je oude cd’s op en leg ze in de auto. Even geen K3, Justin Bieber of One Direction. Onderweg van school naar werk (en terug) zing je lekker keihard mee met jóuw gouwe ouwe van Acda & de Munnik, Jennifer Lopez en de Spice Girls. “If you wanna be my lover!”
  1. Meld je, vandaag nog, aan bij een cursus / workshop / sportclub waar jij zin in hebt. Je kunt een vriendin meevragen, maar misschien is het nog wel beter om alleen te gaan. Op die manier leer je makkelijk nieuwe mensen kennen en hoef je alleen met jezelf rekening te houden. Ik ga sinds kort naar yoga. Omdat ík daar zin in heb. Heerlijk.
  1. Neem een dag vrij, trek je wandelschoenen aan en breng de kinderen met de bus naar school. Loop vanaf school weer naar huis. Maar dan wel met een omweg van 1 ½ uur. Begin gewoon eens te lopen, zonder plan. En laat je telefoon in je jaszak. Je hebt een buskaart bij je, dus als je per ongeluk echt te ver van huis loopt dan kun je altijd met de bus weer terug.
  1. Download een podcast-app en ga eens een avondje luisteren in plaats van tv-kijken. Heerlijk vroeg op bed, koptelefoon op en relaxen maar. Doordat je via je koptelefoon luistert is een podcast heel erg “voor jou”. Ook op de fiets is het trouwens super fijn om een podcast te luisteren (als je alleen fietst natuurlijk). Tipje: de podcast van de radioshow van Graham Northon (BBC2) is hilarisch en te beluisteren via de app Pocket Casts. Deze app is voor een paar euro te koop in de Appstore. Je betaalt wat voor de app, maar de podcasts zijn daarna gratis te luisteren.
  1. Ga een ochtendje naar een museum in de buurt. Je hebt geen haast en geen kinderen bij je, dus je kunt lekker lang blijven hangen bij dát wat jij graag wilt bekijken. Lanterfanter een eind weg en neem de tijd voor mooie kunstwerken.
  1. Boek een uurtje bij de schoonheidsspecialiste. Het is super relaxt om iemand die met een zacht stemmetje tegen je praat een uurtje aan je gezicht te laten frunniken. Alle aandacht is dat uur voor jou. Vraag in je vriendinnenkring eens rond wie ze aanraden. En goede, lieve, aardige schoonheidsspecialiste is goud waard.
  1. Doe iets waar je vroeger als klein meisje van droomde. Wat waren je hobby’s? Je favoriete winkeltjes? Wat was onbereikbaar omdat je nog niet zelf over je geld of tijd kon beslissen? Weet je niks te bedenken? Wie weet heb je nog ergens een oud dagboek liggen. Weet je het weer? Dat je altijd graag een buitenrit wilde maken met een pony door het bos? Ga het doen! En als je al jaren niet hebt paard gereden dan leg je dat bij de manage uit, vraag je om het allerliefste paardje en ga je mee met een beginnersgroepje. Wilde je graag naar een mooie balletvoorstelling? Bekijk het theaterprogramma en koop een kaart. Dit soort ervaringen geven je energie voor 10!