Fluweel zachte risotto met kip en tuinerwtjes

Wat moeten we vanavond nou weer eten? Ik vind het altijd weer lastig om te bedenken. Maar, geen nood; deze super makkelijke risotto staat binnen een half uurtje op tafel en is echt heerlijk!

Boodschappenlijstje (4 personen)
♥ 1 liter Kipbouillon (1 liter water / 2 blokjes bouillon)
♥ 300 gr. Risotto
♥ 1 grote ui
♥ 1 of 2 teentjes knoflook
♥ 350 gr. Kipfilet of  Kippendijfilet
♥ 400 gr. Tuinerwtjes (diepvries)
♥ 80 gr. Kaas snippers van Parrano of geraspte parmazaanse kaas
♥ Italiaanse kruiden
♥ Peper
♥30 gr. margarine

What to do?
⇒ Snij de ui en knoflook klein.
⇒ Maak 1 liter kipbouillon aan in een maatbeker
⇒ Snij de kip in blokjes en meng dat met een klein beetje olie, Italiaanse kruiden en peper.
⇒ Haal de tuinerwtjes alvast uit de vriezer.

Fruit de ui en knoflook in 3 minuten in een  wok of hapjespan. Doe dit in voldoende margarine. Doe de risotto ook in de hapjespan en bak deze mee tot de korrel er een beetje “glazig” uit ziet. Dit duurt een paar minuutjes. Schenk er een scheut kipbouillon bij als de korrels er goed uit zien. Roer de boel goed door.

Neem nu even de tijd: Schenk er elke keer een scheut bouillon erbij als het vocht bijna is opgenomen. De korrels mogen niet helemaal droogkoken. Het duurt ongeveer 20 minuten tot je alle bouillon hebt bijgevoegd. Laat de boel tussentijds zachtje doorkoken en roer het regelmatig door zodat de korrels niet aan de pan vast plakken. Doe na de eerste 10 minuten de erwtjes in de pan. Deze koken mee met de risotto.

Als je de laatste scheut vocht er bij hebt gegoten laat je de korrels niet helemaal droog koken. Je schept ze op het bord als het nog wat nat is. Serveer met de kipblokjes en een flinke hand kaassnippers.

Eet smakelijk!