Mijn favo politieseries op Netflix. Deze 6 mag je niet missen! (Pas op, bingewatch gevaar!)

We kunnen het voorjaar al bijna ruiken, maar het is nog wel errug koud ’s avonds. Geniet er nog maar even van, want er zijn nog een heleboel goede politieseries te bekijken op Netflix! Dit is een overzicht van mijn favoriete politieseries:

Homeland
Op dit moment mijn absolute favoriet, want ik zit er nu midden in. Al weken kijk ik niets anders dan Homeland. Er zijn al 6 seizoenen verschenen, dus je bent er ook wel even zoet mee als je alles vanaf het begin wil zien. En dat moet je zeker doen als je deze super toffe serie nog niet hebt gezien, want het is de moeite waard!

Homeland gaat over CIA-analiste Carrie Mathison (Claire Danes). Carrie is steengoed in haar werk, maar worstelt met haar mentale gezondheid. Zes seizoenen lang strijdt ze tegen terrorisme, de liefde en zichzelf. Deze met 6 Emmy’s en 5 Golden Globes bekroonde thrillerserie moet je echt zien!

hinterland

Hinterland
Rechercheur Tom Mathias vlucht voor  zijn verleden vanuit Londen naar een klein kustplaatsje in Wales. Deze heerlijke Britse politieserie is een beetje cliché met het ruige ruwe landschap en de stugge inwoners van de streek, maar is heerlijk om te volgen als je geen zin hebt in hele ingewikkelde verhaallijnen en personages. De grauwe en grijze setting past helemaal bij het verhaal en terwijl je je elke avond weer voor neemt om op tijd naar bed te gaan blijf je kijken!

WitnessesIk hou van Franse series! En dan bedoel ik niet de series die zich afspelen in Frankrijk, maar waar vervolgens iedereen Engels spreekt. Nee, ik bedoel de échte Franse series.

Witnesses (Le Temoins) is een serie die afspeelt in Normandië. Er zijn inmiddels 2 seizoenen verschenen. Deze serie gaat over een vrouwelijke detective. Waar mannen vooral uitgaan van feiten, gaan vrouwen vaak uit van gevoel. Witnesses zit vol gekke verwijzingen, en het blijft spannend omdat je elke keer weer een stukje van de clou krijgt. Pas in de allerlaatste afleveringen wordt duidelijk hoe het eigenlijk zit. De tweede serie speelt zich onder ander af rondom de prachtige Mont Saint Michel. Let op: Bingewatch gevaar!

The bridge

The Brigde
Een Scandinavisch juweeltje zoals alleen de Scandinaviërs dat kunnen. Ook van deze serie zijn er inmiddels meerdere delen verschenen.

De Zweedse rechercheur Saga Norén is een botte, sociaal gehandicapte vrouw waarvan je je eigenlijk niet kunt voorstellen dat ze is zoals ze is. In serie 1 moet ze samen met haar Deense collega’s een moordzaak oplossen omdat er twee delen van lichamen precies op de Deens / Zweedse grens ( midden op de Öresundbrug ) worden gevonden. Ook de volgende series spelen zich af in beide landen. De manier waarop Sage reageert is aan de ene kant grappig, maar aan de andere kant kreeg ik er bijna medelijden mee. Sofia Helin blijft ontzettend goed in haar rol, en de serie klopt aan alle kanten. Ik ben fan!

Glacé

Glacé
Nog zo’n Frans pareltje. Glacé, of The Frozen dead. Deze spannende thrillerserie staat bol van de complotten die rechercheur Martin Servaz moet zien uit te dokteren. Het winterse landschap, het feit dat de verdachte een seriemoordenaar is die op onverklaarbare wijze zelfs vanuit de cel bevelen lijkt te kunnen geven en het échte achterliggende motief zorgde ervoor dat ik deze serie in ongeveer 1 1/2 dag heb gebingewatched. Loved it!

Case
In deze Ijslandse thriller leidt een ogenschijnlijke zelfmoord naar een heel donkere wereld waar jonge meisjes de hoofdrol blijken te spelen in een gruwelijke scene. Ik vond hem vrij heftig, vooral omdat je je kunt voorstellen dat dit over een wereld gaat waar je je never nooit in wilt begeven. Iedereen is lunatik, de omgeving is erg deprimerend, maar dat maakt deze serie juist een Bingewatcher. Daarna wel snel iets vrolijks gaan kijken hoor!

Case

En, welke politieserie is jouw favoriet?