Voor in je agenda: Noorderlijke zomerfestivals 2018 ♥

Het duurt nog even, maar de komende zomer staat weer bomvol met toffe festivals. Eten, drinken, dansen, alles komt voorbij. In het Noorden staat veel muziek en kunst op het programma. Kom je ook?

Emmen ⊥ Retropop 8 juni – 9 juni
Wie aan Emmen denkt, denkt vaak meteen aan de dierentuin. Maar in deze Drentse stad kunnen ze ook een aardig feestje bouwen! Neem bijvoorbeeld het 2-daagse muziekfestival Retropop. In 2002 werd het festival voor het eerst georganiseerd onder de naam “Back to the ’80”, en inmiddels is Retropop uitgegroeid tot feestje waar gezelligheid, toffe muziek en ons-kent-ons voorop staat. Retropop neemt je mee in een muzikale tijdreis met heel veel bekende muziek. Wat mij betreft een heerlijk begin van hopelijk een hele lange muzikale zomer!

Kijk op de website voor de actuele informatie
Retropop

Leeuwarden ⊥Welcome to the Village 19 juli – 22 juli
Ook in Frieland weten ze hele toffe festivallocaties te bedenken. Welcome to the Village vindt plaats in Recreatiegebied de Groene Ster. Slenter heerlijk door het bos en het water langs meer dan 70 acts uit binnen en buitenland. Er is voor elk wat wils; naast bijvoorbeeld hiphop en indie is er ook ruimte voor aanstormend talent. Het gave van dit festival is dat het dorp niet alleen het decor is voor een muziekfestival, maar dat ook plaats biedt aan ideeën en discussies over onze samenleving. Hoe ziet de wereld er over 5 jaar uit? Of over 50? Denk er maar eens over na onder het genot van een hapje & een drankje, en laat je onderdompelen in deze mini-maatschappij. Welcome to the Village!

Check de website voor actuele informatie over de editie van 2018.
Welcome to the village Leeuwarden juli 2018

Groningen ⊥ Noorderzon 23 augustus – 2 september 2018
Geen festival is zo fijn als “ons eigen” Noorderzon. Dit theaterfestival wordt al sinds 1991 georganiseerd in de stad Groningen. Hoewel de optreden op verschillende plekken in de binnenstad te vinden zijn, speelt het hoofdfestival zich af in en rond het Noorderplantsoen. De editie van 2018 is een weekje verschoven om ruimte te maken voor festivals en activiteiten in de Culturele hoofdstad van 2018, Leeuwarden. Noorderzon is bekend van de super fijne mix van theater, muziek, betaalde acts en gratis shows, eten, drinken, kletsen, zien en gezien worden. Hoewel het grootste deel van het festival in de avond wordt geprogrammeerd is het super kindvriendelijk. Altijd al een bezoekje aan Groningen willen brengen? Boek een toffe Aribnb of fijn geprijsde hotelkamer en beleef het fijnste festival van het noorden met ons mee!

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Noorderzon
Noorderzon 2018

Welk festival staat bij jou op de agenda?