De 5 leukste boeken om kado te doen / om kado te vragen!

Vind je het ook altijd lastig om een kadootje te bedenken voor iemand anders? Of om zelf te bedenken als iemand je vraagt wat je voor je verjaardag wil hebben? Ik vind het zelf altijd leuk om een boek te geven of te vragen. Dit zijn mijn 5 favorieten om te geven, nadat ik ze zelf ook kreeg:

Voor die ene CreaBea vriendin met haar DIY projecten
Van Vive la Vie – Boordenvol DIY & Kringloopgeluk – word je spontaan blij. Het boek staat vol toffe kringloopvondsten en DIY inspiratie. Het bladert heerlijk door en lees lekker weg met een kop thee op de bank. Stop maar met zoeken, dit is hét ideale kado voor die ene vriendin die altijd bezig is met een of ander creatief project. Het is geschreven en bedacht door Ingrid van Willenswaard, bekend van de super creatieve blog IngThings.
Vive la Vie, Ingrid van Willemswaard – € 20,00 bij bol.com

Voor die ene vriendin die 1000 foto’s maakt op een dag
Heb jij ook van die vriendinnen die werkelijk álles op de foto zetten? Dan is Shoot – fotograferen met je hart – een super gaaf boek. Het staat vol met handige tips en voorbeelden om je foto’s net even iets meer instagramwaardig te maken en je krijgt gelijk zin om het uit te proberen. Er staat een heel hoofdstuk in over fotograferen met je smartphone, dus je hoeft er niet direct een camera kado bij te doen. Shoot is geschreven door Anki Wijnen, bekend van de prachtige fotoblog Zilverblauw.
Shoot, Anki Wijnen – € 19,99 bij bol.com

Voor die ene vriendin die altijd op avontuur is
Ze werd in Nederland bekend toen Floortje Dessing haar opzocht voor het programma “Floortje naar het einde van de wereld”, maar het idee voor het boek was er al langer. De van oorsprong Nederlandse Miriam Lancewood  ging het avontuur achterna en leeft met haar man Peter in de wildernis van Nieuw Zeeland. Elke dag. In haar boek “Mijn leven in de Wildernis – Van de Achterhoek naar Nieuw-Zeeland” vertelt Miriam over haar leven in de bergen. Slapen in een tentje, rond trekken als nomaden, koken op vuur. Ze leerde zichzelf jagen en ondanks het harde leven ziet ze elke dag als een nieuw avontuur. Miriam geeft je een kijkje in wat het betekent om letterlijk helemaal terug te gaan naar de basis van het leven. Toen ze in Nederland was heb ik haar ontmoet. Wat een prachtig mens met een inspirerend verhaal in deze tijd waarin alles steeds sneller moet en we steeds meer willen bezitten!
Mijn leven in de wildernis, Miriam Lancewood – € 20,00 bij bol.com

Voor die ene (nog niet zo) handige vriendin die alles zelf wil doen
Laat je niet in de war brengen door de titel van dit boek. Handboek voor doe-het-zelf diva’s gaat niet alleen over het ophangen van een lampje. Het gaat over letterlijk alles waar je als vrouw tegen aan kunt lopen. Van niet struikelen op hoge hakken en het instaleren van een alarminstallatie tot aan niet voor lul staan bij karaoke en hoe je wijn proeft als een echte pro. Kortom, het gaat over alles. En meer. Omdat het boek al uit 2005 moet je de ontvanger van dit kadootje er wel even op voorbereiden dat ze hoofdstuk 3 – overwin je technofobie – even moet overslaan maar verder moet ik nog steeds erg lachen van dit boek. En ja, ik leerde er dus echt dingen uit. Bijvoorbeeld hoe je met chopsticks moet eten. Ik bedoel maar.
Handboek voor doe-het-zelf diva’s, Camilla Morton – € 13,50 bij bol.com

Voor die ene vriendin die het even niet meer zo goed weet
Iedereen heeft wel eens een moment in zijn of haar leven dat je het even niet meer zo goed weet. Dromen blijven op de plank liggen en je bent de richting even kwijt. Dan komt Jan, de man die alles kan, om de hoek kijken om je van advies te voorzien. Met het boekje “Jij kan alles – welke wensen maak je waar” helpt hij je om alle beren van de weg te meppen, je eigen wensen in kaart te brengen en je te motiveren door je talenten te (her)ontdekken. Ik heb geen tijd? Jawel hoor, Jan geeft je inzicht in je agenda. Ik wil iets wat eigenlijk niet kan? Jawel hoor, Jan onderzoekt met je hoe het wel kan. Ik heb geen geld? Jawel hoor, Jan bedenkt samen met jou een manier zonder dat je een bank hoeft te beroven. Jan kan alles. En jij ook.
Jij kan alles, Jan Vriends – € 9,95 via jijkanalles.nl