Bij de katten op de thee; Kattencafé Op z’n Kop in Groningen is leuk!

Een langgekoesterde wens van mijn dochter ging onlangs in vervulling; we gingen wat drinken in het kattencafé in de stad samen met haar vriendinnetje die ook erg van katten houdt. Kattencafé Op z’n Kop is een super gezellig huiskamercafé waar 10 vaste kaimg_1463tten wonen, die allemaal uit het asiel zijn gehaald. En dat ik het super gezellig noem zegt heel wat, want ik houd helemaal niet van katten! 

Uiteraard was ik niet goed voorbereid. Bij het Kattencafé is het, zeker op zaterdag, snel vol. Om zeker te weten dat er plek is kun je via de website reserveren. Gelukkig was er na een minuut of 10 buiten wachten een plekje vrij.

Ik verwachtte eerlijk gezegd een stinkende bende, maar ik was blij verrast om te zien dat het café super schoon en fris is.Ik verwachtte eerlijk gezegd een stinkende bende, maar ik was blij verrast om te zien dat het café super schoon en fris is. Misschien nog wel schoner dan andere cafés, omdat er veel aandacht aan hygiëne wordt besteed. De menukaart is fijn en redelijk betaalbaar en de inrichting zoals ik thuis zou willen hebben. Ook zonder katten is het wat mij betreft een prima plek om vaker te bezoeken!

Omdat de katten nogal een prominente rol hebben binnen het café zijn er een paar huisregels opgesteld en is er een boekje waarin je kun lezen hoe elke kat graag wil worden benaderd. De meisjes lazen keurig alles door voordat ze gewapend met een kattenspeeltje aan een hengel op zoek gingen naar een kat die wilde spelen. Het is duidelijk te merken dat de katten gewend zijn aan cafébezoekers want ze gaan geheel hun eigen gang.

De meisjes lazen keurig alles door voordat ze gewapend met een kattenspeeltje aan een hengel op zoek gingen naar een kat die wilde spelen.Ben je benieuwd naar Kattencafé Op z’n Kop? Check dan de website. Hier vind je allerlei informatie over de katten, evenementen in het café (yoga, movienight enz.) en heb je de mogelijkheid om te reserveren.

Wij komen binnenkort vast weer!

Kattencafé website