These shoes are made for walking!

Ken je dat? Dat je een paar waanzinnig mooie pumps in de etalage ziet staan, maar ze niet koopt omdat je er toch niet (lang) op kunt lopen? Met deze tips durf je ze de volgende keer wél af te rekenen en huppel (nou ja, in ieder geval niet strompel) jij als een volleerd model over de parkeerplaats richting kantoor.

1. Ken je schoenmaat.
Niks is zo vervelend als “uit je schoen glippen”. Als je pumps te groot zijn dan schiet je er de hele tijd uit. Je kunt dit voorkomen door pumps altijd goed te passen in de winkel. Loop een rondje, zoals dat vroeger ook van je moeder moest als je nieuwe schoenen ging passen. Heb je toch online een miskoop gedaan, of leek het in de winkel goed maar was dat het achteraf toch niet zo, dan heb je een paar opties:
– Je kunt gelpads voorin je schoen leggen. Je glijdt dan minder snel naar voren omdat je meer grip hebt.
– Haarlak. Spray wat haarlak in je schoen (alleen in de binnenkant, en niet te veel) en laat het iets drogen. Je voetbed wordt nu een beetje plakkerig waardoor je minder in je schoen glijdt. Ook een uitkomst als je door panty’s te gladde voeten hebt!
– En zijn ze echt te ruim? Dan zit er maar een ding op: omruilen voor een ander model of een kleinere maat. Ik vind het persoonlijk prettig als mijn pumps strak om mijn voet zitten, maar dat vindt niet iedereen even fijn.

2. Auw, blaren!
Loop je schoenen in in huis. Let daarbij goed op waar het na een tijdje gevoelig begint te worden. Krijg je last van je hiel? Of juist van je tenen? Voorbereiding is alles in het leven;
Plak alvast een blarenpleister op je hiel als je een lange dag tegemoet gaat. Of zorg dat je ze in ieder geval in je tas hebt zitten.
Heb je vaker last van je hiel bij een bepaald paar pumps? Knip dan een smal strookje af van een sponsje. Plak dat met dubbeltape in de hiel van je schoen en plak er daarna een reepje leukoplast overheen. Let op; Maak het niet te dik want dan wordt je schoen te klein.

3. Pijnlijke voeten, mag ik please zitten?
Wissel staan en zitten af. Als je een tijdlang geen mogelijkheid hebt om te zitten dan kun je het volgende truukje uitproberen:
Tape je 3de en 4de teen aan elkaar vast met leukoplast. De zenuw die tussen deze tenen  eindigt wordt zo ontzettend ontlast en dat vinden je voeten heel fijn. Ben je al onderweg en heb je geen leukoplast meer bij de hand? Met plakband kan het ook wel, maar dat zit minder lekker.

4. Opzij opzij opzij, we hebben ongelofelijke haast.
Is het een dag waarbij je moet rennen, vliegen, haasten enz? Doe jezelf dat niet aan op hoge hakken. Neem een paar flatjes mee in je tas en wissel over de dag af. Want kinderen op de fiets naar school brengen en boodschappen doen zijn niet persé aan te raden als je hooggehakt bent.

Oefening baart kunst, huppel ze!