Method schoonmaakmiddel; veilig voor kind en milieu

Noem mij een neuroot, maar ik spoel oppervlakten afgenomen met schoonmaakmiddelen altijd tot in den treure na omdat ik bang ben dat mijn kinderen het in hun mond / aan hun handen krijgen. Toen ik een schoonmaakster kreeg had ik er minder invloed op. En hoewel de huisarts zegt dat de heftige allergische reactie die Vinnie kreeg niet 1 op 1 is toe te schrijven aan schoonmaakmiddelen, was het voor mij een startsein om te zoeken naar “kindvriendelijk” schoonmaakmiddel. Ik vond Method, en besloot dat maar eens een tijdje te testen met de gedachte: baat het niet, dan schaadt het niet.

img_1555Method is vrij van chemicaliën en houdt vooral van blije, schone, lekker ruikende huizen. Naar bloemetjes bijvoorbeeld, in plaats van naar bleek. Het is veilig voor mens en milieu en de schoonmaakmiddelen werken op basis van natuurlijke ingrediënten. Method wordt niet op dieren getest, dat vind ik erg fijn!

Schone handen en een blij servies

Ik testte verschillende Methodproducten: afwasmiddel, handzeep, allesreiniger, badkamerreiniger, metaalreiniger, wc-reiniger, glasreiniger en vloerreiniger. Ik kocht dat in 1 keer via biggreensmile.nl maar je kunt de  producten ook kopen bij Albert Heijn.

Ik vond de handzeep, het afwasmiddel, de allesreiniger, de metaalreiniger (mits niet te vies) en de vloerreiniger super. De geurtjes zijn erg fijn en ik had echt het idee dat deze producten heel erg goed hun alledaagse werk doen. Zowel het afwasmiddel als de handzeep hebben een mooie verpakking zodat ze niet misstaan op je aanrecht. Het handige aan de vloerreiniger is dat je dat niet in het schoonmaakwater gooit, maar direct op de vloer. Je kunt daardoor iets meer gebruiken op vieze plekken en minder op plekken waar het niet nodig is.

Iets minder enthousiast was ik over de badkamerreiniger, de wc-reiniger en de glasreiniger. Ik vond dat de glasreiniger veel strepen achterliet op glas en spiegels en ik had niet het idee dat de badkamerreiniger en de wc-reiniger meer reinigde dan de algemene allesreiniger terwijl ik juist van een badkamerreiniger nog iets meer verwacht ivm de aanwezige kalkvlekken in de badkamer. Ook ruiken de badkamerreiniger en wc-reiniger niet zo lekker, althans dat vind ik.

Voor de badkamer ben ik weer terug bij CIF (Pink flower), en dat spoel ik dan heel goed na. Er gaat sinds kort weer Glorix door de wc. Ik ben nog wel steeds op zoek naar iets anders (milieuvriendelijk, diervriendelijk en kindvriendelijk).

Op de badkamerreiniger, wc-reiniger en glasreiniger na krijgt Method wat mij betreft een dikke 8! Meer lezen over Method? Kijk dan eens op de website van Method.
Met welke schoonmaakproducten maak jij je huis schoon en waarover ben je erg tevreden?