7 dingen die je samen met je kinderen kunt doen als de mussen van het dak vallen

Afgelopen week was het warm, zeg maar gerust heet! Ik vind dat heerlijk, maar ik ken een heleboel mensen die er niet goed tegen kunnen. Je kunt natuurlijk lamlendig op de bank gaan hangen, maar…. er zijn genoeg leuke dingen om samen met je kinderen te doen tijdens extreem warme dagen!

Chillen in de bioscoop
De allerbeste plek om tijdens heel warm weer te zijn is wat mij betreft by far de bioscoop. Heerlijk koel (de meeste, mocht je twijfelen kun je altijd eerst even bellen) en bij warm weer vaak bijzonder rustig. En laten er in de zomer nou vaak hele leuke kinderfilms uitkomen! Dus, is er een super warme dag? Geen paniek! Ga lekker midden op de dag naar de bios en hul je in heerlijke airco met koele drankjes.

IKEA
Hey! Heb je een IKEA in de buurt? Spring dan gauw in de auto en race naar IKEA, want: Hallo Airco! Terwijl jij een krantje leest in het restaurant, kunnen de kinderen fijn de ballenbak in. Het is wereldwijd bekend dat het op extreem warme dagen goed toeven is bij de Zweedse meubelgigant. Het is er zelfs zó goed toeven dat IKEA Peking een verbod heeft afgekondigd op lekker een uurtje of twee in de showroom te gaan liggen tukken. De IKEAslaapjes tijdens warme dagen waren zo populair dat er overal slapende mensen in de winkel lagen. Geen gezicht natuurlijk, maar wel heel erg verleidelijk als je ’s nachts geen oog hebt dichtgedaan omdat je slaapkamer in een sauna was veranderd.

Het zwembad
Ik heb in de zomer altijd een tas klaar staan met zwemspullen, handdoeken, drinken en wat lekkers. Op hele warme dagen rij ik namelijk het liefst direct door naar het zwembad! We hebben namelijk de luxe dat onze stad een super mooi openluchtzwembad heeft. Vind je het buiten écht te warm? Dan kan een binnenzwembad ook voor verkoeling zorgen. Dompel je onder het water en kom er tot een uur of 18:00 uur niet meer uit. Tip: Bestel ergens op de middag alvast via thuisbezorgd.nl het avondeten voor als je weer thuiskomt. Zo hoef je niet meer te koken en kun je na thuiskomst direct aanvallen.

Kamperen in de tuin
De meeste huizen houden lang warmte vast. De slaapkamers kunnen daardoor wel 30 graden blijven! Maar, je hoeft niet binnen te slapen. Ga lekker buiten slapen. Hang een waslijn tussen de schuttingen, gooi er een groot laken over, schuif de matrassen er onder en voilá; je hebt je tuin omgetoverd tot een camping! In de avond koelt het buiten sneller af dan binnen, dus er is grote kans dat je buiten lekkerder slaapt. Wedden dat de kinderen het hier tot in lengte van dagen over hebben?

Neem je kind mee naar je werk – dag
Wat te doen als je kind ineens een tropenrooster draait op school, terwijl jij moet werken. Onhandig! Werk je zelf in een lekker koele omgeving? Kijk dan je leidinggevende lief aan en vraag of het goed is dat je je kind de middaguren (als school uit is) meeneemt naar kantoor. Je hoeft dan maar een uurtje vrij te nemen (alleen even heen en weer racen naar school en weer terug naar kantoor) en jullie kunnen samen genieten van de airco op kantoor. Ik neem bij grote uitzondering mijn kinderen wel eens mee naar kantoor. Dat kan prima voor een half dagje, zeker als je een eigen kantoor hebt. Ze kijken even wat filmpjes op de Ipad, maken een tekening op het whiteboard, halen koffie voor de hele afdeling geven de planten water, en de middag is om voor je er erg in hebt.

Schaduw zoeken in het bos
In de zon is het veel te warm, maar in de schaduw is het vaak wel te doen. Zoek daarom de schaduw op in het bos! Op de website van Staatsbosbeheer vind je een heleboel natuurspeeltuinen en blotevoetenpaden waar de kinderen het prima naar hun zin hebben. Picknickkleed, kan met ijskoffie en een kan met Ranja mee en jullie houden het wel een middagje uit! Neem naar het blotevoetenpad wel droge kleren mee, want als het heel erg warm is dan kunnen weinig kinderen zich inhouden om niet het water te springen!

Op naar Bergen!
Ben je echt helemaal klaar met het warme weer en ziet het er naar uit dat het nog even aanhoudt? Boek dan gauw een weekendje (of weekje als de kids toevallig vakantie hebben) naar Bergen in Noorwegen. In dit deel van Noorwegen wordt het meestal niet heel erg warm weer. Dat blijkt wel uit de gemiddelde max. temperatuur van slechts 16 graden in de maanden juli en augustus. Ter vergelijking: De gemiddelde max. temperatuur van Maastricht ligt 5 graden hoger, op 21 graden en aan de Franse Cote d’azure is het maximale gemiddelde zelfs 28 graden!

Andere koele plekken in de buurt zijn IJsland, Kent (Engeland), Davos (Zwitseland), Estland en de Schotse hooglanden.

Have fun!