De deze-lusten-alle-kinderen-bomvol-groente-stamppot is dé hit van komende winter!

Ook helemaal klaar met “dat lust ik niet?” Want; je wil je kinderen gezond laten eten, maar elke maaltijd met ook maar een beetje groente wordt vakkundig afgeserveerd? Geef niet op! Deze stamppot staat bij ons thuis hoog op het favorietenlijstje. Enne, niet alleen van mij, maar ook van mijn kinderen!

Ingrediëntenlijst voor 4 tot 5 personen:
1 knolselderij
1 kilo iets kruimige aardappels
500 gram verschillende kleuren wortels
600 gram bloemkool
2 groenteboullionblokjes
Naar keuze: Spekjes
Naar keuze: een scheutje melk, blokje boter, peper en zout

Serveren met: vlees en jus naar keuze

Stappenplan:
Schil de knolselderij en snij deze in blokjes. Schil de aardappels. Snij de wortels in stukken. Snij de bloemkool in stukken. Het is voor het koken handig om ongeveer even grote stukken / blokken te snijden van alles. Houd de bloemkool even apart.

Kook de groente (behalve de bloemkool) in een ruime pan met water en voeg de twee boulloinblokjes toe als het kookt. Roer in de pan om de boulloinblokjes te laten oplossen.

Voeg na ongeveer 10 minuten de bloemkool toe aan de pan. Kook alles nog ongeveer 10 min. tot een kwartier door. Prik af en toe in de aardappelen om te voelen of ze al gaar en een beetje zacht zijn.

Bak intussen de spekjes als je dat lekker vindt in een stamppot.

Als de aardappels zacht genoeg zijn haal je de pan van het vuur en stamp je alles door elkaar. Eventueel doe je er een scheutje melk door of een beetje boter. Proef een klein hapje en voeg daarna eventueel nog wat zout en peper toe als dat nodig is en roer de spekjes er door.

Lekker met dikke jus en braadworst!