Super lekkere bietensoep; bietjes op hun best

Ik ken weinig mensen die bietjes heel erg lekker vinden. Maar wist je dat bieten echt super gezond zijn? Ze zitten namelijk bomvol Choline, een stof die super belangrijk is voor bijvoorbeeld je lever. Er zijn natuurlijk 1001 recepten met bietjes, maar deze; deze is toch echt het allermakkelijkst en het allerlekkerst. Daarnaast zitten er witte druiven in de soep, en dat is weer erg belangrijk voor je Kalium inname. Dit mineraal speelt een grote rol in het in balans houden van je bloeddruk. Dus, deze soep is niet alleen errug lekker, maar ook erg gezond! Crackertje met geitenkaas en honing er bij en klaar.

Voor op het boodschappenlijstje (4 personen):
– 250 gram. witte druiven zonder pit
– 500 gram rode bieten
– 2 rode uien
– 300 gram iets kruimige aardappels
– 1,2 liter groentebouillon
– 4 laurierblaadjes
– Provinciaalse kruiden
– Peper, zout, olijfolie
– Basalmicoazijn

What to do?
Snipper de uien, schil en snij de aardappels in blokken, schil de bieten en snij ze in blokken. Snij de druiven door de helft.

Doe wat olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de uien. Om te zorgen dat ze goed fruiten moet je er wat zout bij gooien. Let op dat ze niet verkleuren! Zodra de uien goed gefruit zijn doe je de aardappels, rode bieten, de druiven en de laurierblaadjes in de pan. Roer het een paar minuten door en schenk er daarna de bouillon bij. Doe er een flinke hand provincaals kruiden bij.

Laat de soep een minuut of 20 – 25 doorkoken. Als de groente en de aardappelen zacht genoeg zijn haal je de pan van het vuur en haal je de laurierblaadjes er uit. Puree alles met de staafmixer tot een gladde soep. Als je de soep in de kommen schenkt doe je er per kom een scheut balsamicoazijn bij en kruid je de soep nog een beetje met peper en zout naar smaak.

Serveertip: Lekker met een cracker of broodje met geitenkaas en honing!

Eet smakelijk :-) Mocht je meer willen weten over welk eten je lichaam op de juiste manier kan ondersteunen kijk dan eens op de site van Rineke Dijkinga of koop een van haar kookboeken. Echt een aanrader!