Super makkelijk en snel; Heerlijke tomaat-kokossoep met zoeteaardappel

Verse soep is heerlijk. Als je eenmaal gewend bent om verse soep te eten wil je nooit meer soep uit blik of uit een pakje. Vaak vraagt verse soep maken veel tijd en aandacht. Je moet vaak veel groente snijden en kruiden hakken. En soms moet je een ingrediënt eerst nog voorbereiden in de oven (denk bijv. aan verse knoflooksoep), of moet het best wel lang op staan. Daarom vandaag, voor de lekkere trek zonder tijd: super makkelijke en echt hemelse tomaat-kokossoep met zoete aardappel. Eet smakelijk!

Voor op de boodschappenlijst:
– 690 gram basis pastasaus (bijv. Bertolli Pastasaus tradizionale. Deze bevat geen kunstmatige smaakstoffen)
– 3 tenen knoflook
– 4oo ml kokosmelk (bijv. Fairtrade Original Kokosmelk)
– 2 witte uien
– 400 gram zoete aardappel in blokjes (bijv. de voorgesneden zoete aardappelblokjes van de Albert Heijn)
– Een paar druppels tabasco
– 1 groentebouillonblokje
– 500 ml water
– 100 ml slagroom (ongeklopt)
– Handjevol zonnebloempitten
– Zout
– Kokosolie of olijfolie

What to do?
Schil de uien en snij ze in kleine stukjes. Snij ook de knoflooktenen in stukjes. Schil en snij de zoete aardappel in blokjes (als je geen voorgesneden zoete aardappel hebt gekocht). Breng 500 ml water aan de kook.

Verwarm in een pan met een dikke bodem kokosolie of olijfolie. Een combinatie van beide kan ook. Fruit hierin de ui en de knoflook met een snufje zout een aantal minuten op niet te hoog vuur. De ui en knoflook mogen niet kleuren. Gooi na een paar minuten de zoete aardappel erbij en roer alles goed door. Laat het nog een paar minuten op niet te hoog vuur staan en roer af en toe de boel om.

Schenk het gekookte water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Even doorroeren zodat het bouillonblokje oplost. Doe daarna de pastasaus en de kokosmelk er bij en laat het op een zacht vuurtje een minuut of 15 – 20 doorkoken (tot de zoete aardappel zacht is). Voeg aan het einde van de kooktijd een paar druppeltjes tabasco toe.

Pureer de soep te een gladde massa en verdeel het over de soepkommen. Schenk bij elke kom een scheutje slagroom erbij en strooi er zonnebloempitten overheen.

Eet smakelijk!