Forex? Prachtig materiaal om foto’s op af te laten drukken!

In ons huis zijn weinig muren niet voorzien van een schilderij of foto. Alle muren zijn wit, en daardoor vormen ze een goede basis om dingen op te hangen. Vaak nemen we tijdens onze reizen iets moois mee voor aan de wand, maar natuurlijk hangen onze favoriete zelfgemaakte foto’s ook door het hele huis. Vroeger moest je eerst op zoek naar een bijpassende lijst wat altijd wat stagnatie opleverde en waardoor foto’s vaak bleven liggen. Want; “welke maat moet ik ook alweer kopen? Hè, nu valt er een deel van de foto weg! Welke kleur moet de lijst hebben? En moet het dan een strakke lijst worden of juist eentje met wat motiefjes er in?” Door de opkomst van foto’s op forex zijn al deze problemen in 1 klap opgelost. Je gaat naar http://www.drukwerknodig.nl, kiest je foto (of meerdere in een collage) en binnen een aantal dagen hangen je lievelingsfoto’s met een handig ophangsysteempje aan de wand. Top!

Forex? Wat is dat eigenlijk?
Forex staat ook wel bekend als PVC-kunststof. Het is een stevige, witte kunststof die waterbestendig is en een strakke structuur heeft. Het materiaal is zeer licht, waardoor het makkelijk te plaaten en verplaatsen is. Forex is veel steviger dan foam, reflecteert het niet en is het UV- en waterbestendig. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Foto’s die worden afgedrukt op forex behouden een hoge kleurechtheid en zijn helder, scherp en detailrijk. Bij http://www.drukwerknodig.nl kun de foto laten drukken op super strak 5 mm forex (standaard) en 3 mm. Ik heb voor 5 mm gekozen.

Foto klaar? Ophangen maar!
Je kunt forex op verschillende manieren aan de muur plakken. Je kunt het met goede dubbeltape rechtstreeks op de muur plakken, maar je kunt er ook een ophangsysteem bijbestellen. Dat ophangsysteem bestaat uit een plaatje waardoor je de foto met een schroef aan de wand kunt bevestigen, incl. afstandhoudertjes. Ik vind dat zelf de mooiste manier van ophangen omdat je hierdoor ook makkelijk de schilderijen en foto’s in je huis kunt blijven afwisselen. Door de afstandhoudertjes wordt de foto goed ondersteunt en hangt een klein eindje van de muur af.

Bestellen via http://www.drukwerknodig.nl is makkelijk, snel en het resultaat is super
Omdat ik een mooie foto van groot formaat had durfde ik het wel aan om deze lekker groot op te blazen. Ik koos voor 60 x 40 (ik kan je vertellen dat dat geen lullig formaatje is voor je foto’s!). Via de website kun je kiezen om foto’s up te loaden of om een kant en klare PDF aan te leveren. Ik koos voor 1 grote foto, maar je kunt ook makkelijk online een collage samenstellen van een aantal foto’s. Je kunt kiezen uit allerlei formaten (ook vierkant) en je kunt eventueel kiezen voor maatwerk. Nadat je je foto(‘s) hebt upgeload is er een check of ze qua formaat groot genoeg zijn. Je kunt je foto’s voorzien van leuke of grappig decoraties en na betaling worden ze binnen een paar dagen verzonden in stevig karton. Het resultaat is echt heel mooi en scherp bij druwerknodig en de kleuren blijven zo zoals je ze hebt aangeleverd. Ik vind foto’s op forex echt een uitkomst en heb inmiddels meerdere foto’s en fotocollages in huis hangen / staan. Ideaal en super mooi!

Nog meer drukwerk nodig?
Drukwerknodig.nl levert een hele hoop toffe artikelen voor zowel thuis als voor op kantoor, op de beurs of in je winkel. Ik vind het zelf erg handig dat je van alles naar je eigen smaak kunt maken. Ben je in het bezit van een goede camera of heeft iemand onlangs mooie foto’s voor je gemaakt? Dan kun je je huis en je kantoor helemaal inrichten zoals jij dat mooi vindt, met zelfgemaakte of zelfontworpen beeldmateriaal. Zet een mooie poster in een bord op de stoep, neem een roll-up banner mee naar de beurs; je bent meteen goed zichtbaar. Je hebt alles zelf in de hand en bent niet afhankelijk van een drukker waar je direct alles in enorme hoeveelheden moet afnemen. Dat is ook voor thuis erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een mooie strook fotobehang in de woonkamer? Tof toch? En bij drukwerknodig.nl is dat makkelijk om te bestellen en heel betaalbaar.

Dit artikel kwam tot stand n.a.v. een samenwerking met drukwerknodig.nl. Het is belangrijk om te weten dat een samenwerking alleen tot stand bij producten / met bedrijven waar ik persoonlijk achter sta.