Weekendje Arnhem; lekker eten, fijn slapen en heerlijk wandelen

Vraag me niet waarom, maar op het Gelredome na was ik nog nooit in Arnhem geweest. Op zoek naar een coronaproof-weekendje weg kwamen we in de Gelderse hoofdstad uit. Pal gelegen in het groen, verschillende opties om heerlijk eten te laten bezorgen, een prachtig appartement aan de rand van de binnenstad en ook op een druilerige zondagmiddag genoeg om je in het centrum te vermaken. Dus afgelopen weekend waren wij in Arnhem!

Een frisse neus halen x 1000 mogelijkheden
Arnhem ligt midden in het groen. Aan de ene kant heb je de Veluwe en aan de andere kant ligt het uiterwaardengebied van de Rijn. We reden vanuit Groningen eerst naar het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten. Hier beginnen 4 verschillende routes. Wij liepen de bruine route, zo’n 10 km volgens het bord, maar ruim 12 km volgens Strava. Deze route is afwisselend en je moet ook af en toe echt een stuk de heuvels op. Best lekker na al dat binnenzitten!

Het is handig om te weten dat je op dit moment (weekend 10 en 11 april 2021) vanwege Corona nergens in het gebied kunt plassen en dat alle prullenbakken zijn weggehaald. Bij het bezoekerscentrum kun je wel koffie, thee, tosti’s en nog veel meer bestellen, maar je kunt nergens even lekker zitten. Zodra alles weer open mag kun je bij het bezoekerscentrum gewoon weer binnen lunchen, of samen met de kinderen de speeltuin in duiken.

Je kunt bij het bezoekerscentrum ook terecht voor fietsen (fietsverhuur is gewoon open tijdens corona), mountainbikes of, als je dat allemaal wat te veel beweging vindt; scooters. Vanaf 25 euro per dagdeel huur je een scootertje en verken je de veluwe lekker op 2 wielen. Kijk voor meer info op: https://veluweactief.nl/verhuur/veluwescooter/ voor actuele prijzen en informatie.

Logeren in de Sloetstraat
Er zijn veel mooie hotels in Arnhem waar je heerlijk kunt logeren. Omdat wij vaak ook (zeker nu alle restaurantjes dicht zijn) zelf willen koken kiezen we liever voor Airbnb. We vonden een super fijn appartement aan de rand van de binnenstad, in de Sloetstraat. Je kunt er, met een beetje mazzel, voor de deur parkeren en anders is er wel ergens in een van de aangrenzende straten een plekje te vinden. Het appartement heeft een mooi terras achter het huis en is van alle gemakken voorzien.

#IkAmuseeMeThuis: Bestellen bij Restaurant Amusement en zelf de puntjes op de i zetten
Nu we door corona niet uit eten kunnen bestellen we thuis één keer in de zoveel weken het 3-gangenmenu van restaurant Voila. Je krijgt dat een tas vol met voorbereide ingrediënten die je met weinig moeite zelf kunt omtoveren tot een heerlijk diner. Datzelfde zochten we in Arnhem. Normaal gesproken zouden we uit eten zijn gegaan bij een restaurant uit de Lekker 500 – gids, en gelukkig geeft de coronaversie van de Lekker 500 tips om voor thuis een heerlijk diner te kunnen bestellen. Bij Restaurant Amusement, van voormalig Masterchef Winnares Estée Strooker, bestelden we een 3-gangenmenu dat we vervolgens dankzij de enthousiaste filmpjes van Estée in de grote keuken van ons appartement makkelijk zelf konden afmaken. Echt een aanrader!

Met ANWB de hort op
Op zondag namen we een kijkje in de binnenstad van Arnhem. Normaal gesproken is Arnhem een bruisende stad waar het op zaterdag tot in de late uurtjes gezellig is, maar ook Arnhem heeft last van de coronablues. En toch is het leuk om een stadwandeling te maken. Veel ondernemers doen extra veel moeite om het gemakkelijk voor je te maken. Zo kun je op elke hoek van de straat wel ergens koffie, broodjes of iets anders lekkers bestellen aan de deur en de veel winkels zijn open op afspraak. Tip: maak van te voren alvast wat afspraken als je wil winkelen. Arnhem is namelijk een echte modestad en er is veeeeel leuks te koop!

Met de ANWB-route van zo’n 5 kilometer kom je langs een boel hotspots in Arnhem. Deze route leidt je vanaf het station langs leuke terrasjes (voor straks, als de boel weer open mag) en langs toffe winkels. Tegenover het station zit Hoek. Hier haal je heerlijke macarons met een kop koffie of gingerthee (aanrader!).

Tijdens de route kom je langs allerlei restaurantjes, terrasjes, de bioscoop, het theater en nog veel meer. Op dit moment is het meeste nog dicht, maar hopelijk kun je over een paar maanden overal weer terecht. Er was 1 ding dat ik echt graag had willen doen (maar wat nu dus niet kon) en dat was een rondleiding door de oude wijnkelders onder Arnhem. Met de ANWB-route kom je langs het startpunt van deze rondleiding.

Via de winkelstraten wandel je richting de Rijn waar de historie van de slag om Arnhem duidelijk terug te vinden is. Neem even de moeite om een klein beetje van de route af te wijken en wandel over de kade en beklim de John Frostbrug voor een mooi uitzicht over de Rijn en om het verhaal te lezen over John Frost en “een brug te ver”.

Dat Arnhem bruist van de creativiteit blijkt wel uit het enorme varken dat midden in de stad ligt. Het aardvarken is een cadeau van dierentuin Burgers’ Zoo aan Arnhem. Als je geen last hebt van hoogtevrees dan moet je echt en bezoekje brengen aan de Eusebius in het centrum. Aan de toren van deze kerk hangen namelijk glazen balkons (ook het deel waar je op staat!) en het geeft een prachtig uitzicht over de stad. Kijk op de website welke mogelijkheden er zijn, zeker in coronatijd: Bezoek de website van Eusebius.

Lees je dit artikel ná de coronatijd? Dan is er nog veeeel meer te doen in Arnhem. Check de site van de vvv voor de laatste informatie. Wij komen in ieder geval nog een keertje terug, want we vonden Arnhem en omgeving verrassend leuk!

Een gedachte over “Weekendje Arnhem; lekker eten, fijn slapen en heerlijk wandelen

Reacties zijn gesloten.