Mijn portfolio

Freelance tekstschrijver, webmaster, vormgever en redacteur met liefde voor grappige tekeningetjes, sport, het noorden en het verhaal achter de voordeur. Won met het team van OOG Radio de landelijke OLON award en bezocht voor de IKEA Foundation het veldwerk van UNICEF in Malawi om verslag te doen.

Radiopresentator OOG Sport
Het begon in 2006 toen het radioprogramma OOG sport op OOG Radio een nieuwe presentator zocht. Als redactielid van dit lokale radioprogramma zat ik elk weekend 3 of 4 uur lang achter de microfoon en maakte ik reportages naar aanleiding van doordeweekse sportevenementen. Ik deed de bureauredactie, verzamelde het nieuws voor ‘Sport kort’, hield telefonische interviews en interviewde gasten live in de studio. In 2006 wonnen we de landelijke OLON award in de categorie ‘Nieuws & Sport’ naar aanleiding van de uitzending rondom het hardloopevenement ‘De 4 mijl’. Na 3 seizoenen OOG Sport zorgde gezinsuitbreiding ervoor dat ik de studio aan de Akkerstraat met pijn in het hart gedag zei.

Hoofdredacteur FC Groningen Junior Club
Ik ben jarenlang werkzaam geweest voor FC Groningen als hoofdredacteur bij de Junior Club. Deze supportersvereniging voor kinderen tot en met 16 jaar groeide onder mijn dagelijkse leiding uit van 1000 naar ruim 8000 leden. Ik was verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie, waaronder de nieuwsbrieven en het magazine Coooool! Dit magazine komt 5 keer per jaar uit. Ik schreef het grootste deel van de artikelen en was verantwoordelijk voor de planning. Ik was contactpersoon voor fotografen, vormgevers en de uitgever. Mijn belangrijkste werkzaamheden waren: onderhouden kopij en content http://www.fcgroningenjuniorclub.nl, aanleveren artikelen http://www.fcgroningen.nl, kopij schrijven programmaboekje, uitgeven maandelijkse nieuwsbrief, hoofdredactie magazine Coooool!

Communicatie FC Groningen Merchandise
Als medewerker voor FC Groningen Merchandise was ik verantwoordelijk voor alle communicatiezaken in de aanloop naar de nieuwe winkel die in 2013 werd geopend. Ik verbeterde de webshop in Magento, zette het social media beleid op, vergrootte het social media bereik en maakte (online en offline) advertenties op. Daarnaast schreef ik teksten voor de catalogus, en online en offline media. Klik hier voor een overzicht van mijn werk.

Freelance redacteur FC Groningen Journaal
Toen ik FC Groningen verliet bleef ik aan als freelance redactielid van het FC Groningen Journaal. Ik hield interviews met spelers, schreef artikelen over de jeugdafdeling, schreef portretten en achtergrond verhalen.  Het FC Groningen Journaal komt tussen de 4 en 6 keer per jaar uit. Klik hier voor een overzicht mijn artikelen.

Freelance redacteur sportredactie Dagblad van het Noorden
Ik maakte de rubriek ‘De familie van…’ voor het sportkatern van het Dagblad van het Noorden. Ik interviewde familieleden en partners van noordelijke topsporters en topcoaches.

Freelance redacteur Eurovoetbal Magazine
Helaas bestaat het Eurovoetbaltoernooi niet meer. Voor dit toernooi, dat jarenlang tijdens het pinksterweekend werd gespeeld, schreef ik interviews voor het jaarlijkse magazine.

_MG_0045

Freelance redacteur Martini Business
Als freelance redacteur voor Martini Business schreef ik zakelijke artikelen, reportages van events en advertorials. In overleg met de opdrachtgevers zette ik een aantal nieuwe rubrieken op. Daarnaast hield ik interviews voor het Martini Business Magazine. Klik hier voor een overzicht van mijn artikelen.

MAMA050
Voor alle mama´s in Groningen ontwikkelde ik MAMA050. Voor MAMA050 bouwde ik de website in WordPress, beschreef ik activiteiten en evenementen in (of vlakbij) de stad Groningen en ging ik op onderzoek uit. MAMA050 is inmiddels verkocht en onderdeel geworden van moedersingroningen.nl.

Kimm Jeltema IKEA Malawi

Ambassadeur Mens & Maatschappij IKEA Foundation
Van mei 2013 tot december 2014 was ik IKEA´s Ambassadeur Mens & Maatschappij en verzorgde ik voor het Costumer Support Centre de interne communicatie omtrent de IKEA Foundation en IKEA’s maatschappelijke projecten. In juni 2014 ben ik voor de IKEA Foundation naar Malawi geweest om verslag te doen van het veldwerk van UNICEF. IKEA is de grootste zakelijke partner van UNICEF en als ambassadeur gaf ik presentaties op het Costumer Support Centre over deze samenwerking. Samen met collega-ambassadeurs maakte ik een film en schreef ik columns en artikelen voor onze 5000 collega’s van IKEA Nederland. Ik was ook projectleider “My Sustainable Life @ Home”. Dit project draait om de bewustwording van het voeren van een duurzaam huishouden en is er op gericht om medewerkers ervaring op te laten doen. Daarnaast trainde ik collega’s in het aspirant teammanagers programma over sustainability en schreef ik artikelen voor de interne nieuwsbrief en het personeelsblad Tillsamans. Klik hier voor een overzicht.

Kaft 1 kant

Cliché verhalen van een cliché mama
Begin november 2014 is mijn boek ‘Cliché verhalen van een cliché mama’ uitgekomen. Om mezelf te trainen in het werken met deadlines schreef ik een jaar lang, elke dag, een column. Deze columns publiceerde ik via social media. De cliché verhalen bleken herkenbaar te zijn voor vaders en moeders in het hele land, getuige de reacties naar aanleiding van de dagelijkse columns. ‘Cliché verhalen van een cliché mama’ is een bundeling van de allerclichéste verhalen uit mijn leven, dat over van alles gaat behalve over rozen.

Korte projecten
Ik werk graag aan korte, afgebakende projecten. Zo schreef ik de teksten voor de website van Musclemass & Weightloss, het bedrijf van Personal trainer Vladimir Jansen. Zie www.mm-wl.nl.